dimarts, 1 de novembre del 2011

L'estil de córrer

L'estil de córrer és el nostre DNI . És allò que fa que puguem reconèixer a un company des de lluny tot i no veure-li la cara. Cada corredor té el seu propi estil i és molt difícil de modificar-lo un cop ja es porten anys d'entrenaments. Per això és molt important esforçar-se a córrer d'una forma correcta pels que comenceu a córrer. No és fàcil però allò que no és fàcil és el que té mèrit.

Molt sovint us trobareu gent que fa anys que corre que amb bona voluntat us donaran consells que no són els correctes. Un d'aquest consells és la forma d'impactar el peu a terra. Hi ha qui diu erròniament que els corredors de fons han d'impactar amb el taló. És un gran error. El corredor de fons que corre de forma eficient i correcte ho fa amb els metatarsians ( més o menys pronunciat en funció de la velocitat ) però en qualsevol cas mai amb el taló.

L'any passat ja vam publicar una entrada parlant de l'estil de córrer

http://a4elkm.blogspot.com/2010/10/tecnica-de-carrera.html

Sobretot no us perdeu el vídeo de Sir Sebastian Coe. Això és córrer en estat pur !

De totes maneres tampoc cal ser un mite de l'atletisme com Coe per córrer correctament. Hem preparat un pedit vídeo d'un company amic del club on es pot veure com s'ha de córrer. Tot i que és gravat als darrers instants de la mitja marató del Mediterrani, es pot observar clarament que la seva tècnica és força correcte.



1 comentari:

  1. Que fàcil es veu al vídeo i que difícil es portar-ho a la practica…

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.