dimecres, 7 de desembre del 2011

Presentació de la I Cursa benèfica de 10 km per guanyar al càncer de ronyó

Per Meritxell Riera

La idea de portar a terme aquesta cursa em va començar a donar voltes al cap ,després de passar per una experiència per la qual cada vegada hi passa massa gent, grans i petits.

Un diumenge, com tants, sortint a córrer va començar tot; vaig haver de parar per un dolor molt fort a la cama dreta pensant que m´havia lesionat, però no va ser així. Als pocs dies es va complicar amb un fort dolor lumbar i de cop em vaig veure entre metges, proves i hospitals. El pitjor va ser el diagnòstic: càncer renal estadi IV amb metàstasi òsea, pulmonar i ganglionar. Un molt mal pronòstic i, de cop, tot es va parar per a mi, i va començar una lluita de 3 anys amb un resultat, gràcies a Déu,  ben diferent del que tots ens pensàvem.

En aquesta lluita mai no vaig estar sola , sinó que a més a més de la meva familia, vaig estar envoltada d´àngels, com els hi dic jo, que van fer tot i més per mi. I vaig adonar-me de la bondad que hi ha a les persones en els moments mes difícils.

També durant aquest temps de lluita he vist com el càncer es cobrava massa vides de familiars, amics i coneguts, i això va anar creant dins meu un sentiment d'impotència i d'enuig amb la malaltia. Vaig començar a sentir la necesitat de fer alguna cosa per aquesta causa, és com un petit homenatge a tots els que ja no hi són i un gra de sorra més per la lluita contra el càncer.

El càncer de ronyó és un tipus de càncer molt minoritari; representa només el 3% de tots els càncers. En molts casos quan es manifesta la malaltia , no es pot fer gairebé res,  perquè ja esta molt avançada.

Una de les coses que més m'ha ajudat en aquesta lluita ha estat córrer.  Em donava força i em feia anar endavant ; em feia sentir viva .I així va ser com va sorgir aquesta idea i crec que ara ha arribat el moment. L'entitat beneficiària a la qual es destinaran els beneficis d'aquesta cursa solidària és l'Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau  http://www.iibsantpau.cat/.

És evident que jo sola no ho podria fer realitat i és per això que em fa molt feliç poder comptar des del primer moment amb l´ajuda de'n Toni Flores, del Club d'atletisme a 4 el km i de l'Ajuntament de les Franqueses.

Em faria molta il·lusió que el proper dia 20 de desembre a les 21 hores, ens trobem tots a Can Ribes a la presentació oficial de la I Cursa benèfica per guanyar al càncer de ronyó.

Can Ribes, Camí antic de Vic, 10


11 comentaris:

  1. Fa gairebé dotze anys que sóc donat de medul.la a la fundació Josep Carreras. Em vaig aixecar un dia,em vaig presentar a la seu que tenen a Barcelona,em van fer una anàlisi de sang, i ja està. Em van fer signar uns documents en què m,adventien de que, en cas de trobar una persona compatible amb la meva medul.la, hi havia la possibilitat de trencament de peça dental durant l,operació, al entubar-me. No vaig dubtar un sol moment en seguir endavant.
    Quan parlo amb la gent sobre el tema, la resposta més generalitzada que em trobo és:quan mori ho donaré, però en vida res, em fa por. Després hi ha els que ni tan sols això, cosa que respecto, encara que no comparteixo.
    El que ens està demanant la Meritxell no requereix ni tan sols una signatura de documents,ni un "risc", ni una fallida de monotonia que ens serveixi de excusa per no fer-ho. La Meritxell ens demana simplement donar-li soport fent el que més ens agrada a la gent que formem aquest club: Córrer. Córrer per ella, pels que no hi són, pels que ho están patint en aquest moments,i pels que sense saber-ho encara ho patiran en un futur. Per què ens movem només quan ens passa en primera persona? Aprofito el resó que té aquest blog per demanar a tots els simpatizants amb el món atlètic, i com no, als socis de A4elkm el següent: Anem a donar exemple, anem a ajudar tots a la Meritxell en el seu projecte i il.lusió,i fem que aquesta cursa tingui un èxit rotund i sense precedents.
    Meritxell, comptes amb el meu suport en totes i cadascuna de les coses que necessitis per dur a terme aquesta bonica cursa, per mi, la més entranyable que ha tingut el club fins ara.

    ResponElimina
  2. Un cop estigui definida la data i el reglament i es disposi dels tríptics, suggereixo que cada un de nosaltres, quan anem a córrer una cursa, ens emportem un quants i els repartim.

    Serà una bona manera de promocionar-la arreu de Catalunya. Ens emportarem uns quants a Goteborg fins i tot !

    ResponElimina
  3. Meritxell no tinc el plaer de coneixet, però Dimarts dia 20 a les 21:00h allà hi serè, la causa ho val.

    Ves fent lloc que no aniré sol! Amb una mica d’esforç per part de tots pot sortir una cursa molt maca.

    Quedat amb la frase: “ lo vamos a petar”

    ResponElimina
  4. Eva em trec el barret ,per la teva humanitat, quin gent tan maco,moltes gràcies per el teu soport.
    Jaume molt bona idea!!
    Daniel , gràcies!! ens veiem el dia 20.
    sé que no serà fàcil pero amb persones com vosaltres ting la certesa que ho aconseguirem.
    una abraçada.

    ResponElimina
  5. di que si dani lo vamos a petar , entre todos juntos , yo tambien estare alli el dia 20 como un clavo, y lo digo bien claro , contar conmigo para todo lo que haga falta , yo por mi trabajo no tengo mucho tiempo pero lo sacare de donde sea, VALE LA PENA.

    ResponElimina
  6. El dia 20 ens veiem a la presentació, i el tema dels tríptics és molt bona idea.
    Eva, tinc la "gallina de piel".
    M'has deixat bocabadat amb el teu comentari.

    ResponElimina
  7. El dia 20 no hi podré ser. Tinc un altre compromís. Una amiga de la família (una nena de 18 anys) presenta un llibre sobre la seva malaltía : fibrosi quística. Fa un parell d'anys, quan ja s'estava debatent entre la vida i la mort, li van fer un doble transplantament de pulmó. Ha fet un llibre relatant tota l'experiència i em fa molta ilusió ser en la presentació d'aquest llibre http://blogs.tv3.cat/marato.php?itemid=42810

    De tota manera, encara que no us pugui acompanyar en la presentació d'aquesta cursa benèfica per guanyar al càncer de ronyó, podeu comptar amb mi per col·laborar en tot allò que pugui. Ja ens anireu informant a través del blog de la data de la cursa i de tot allò que necessiteu que fem els socis d'aquest club.

    Una gran iniciativa, Meritxell!!

    ResponElimina
  8. Albert, moltes gràcies, fes una forta abraçada a la teva amiga, ha de ser una gran lluitadora ,ja ens veurem.

    ResponElimina
  9. Els germans Iron també fan costat a la Cursa i a la Causa.

    Força a l'atletisme humà!

    ResponElimina
  10. Como colaborador de a4elkm me pongo a disposición de esta causa y cuando se produzca el evento podéis contar con mi colaboración.
    Y sobre todo que esta cursa tenga una continuidad anual.
    Todos juntos por esta causa vamos a petarla

    ResponElimina
  11. gràcies pel vostre suport IRONBROTHER!!
    gracias Antonio por tu colaboración, la idea es esa que esta cursa sea la 1ª de muchas.
    gracias!!

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.