dilluns, 18 de febrer del 2013

Secció de muntanya

César Vellido, atleta del club
habitual en curses de muntanya
Hem obert aquest fil específic per parlar de temes relacionats amb les curses de muntanya que cada cop tenen més adeptes. Òbviament si hi ha atletes del nostre club que participin en una cursa de muntanya en concret, obrirem un fil específic per aquella cursa.

De fet, fins i tot, el club s'està plantejant de poder inscriure's a la FEEC, en funció del nombre d'atletes del club que estiguin interessats de federar-se per les proves de muntanya.

41 comentaris:

  1. D’entrada voldria agrair al club la creació d’aquest apartat de muntanya. Hi ha alguns membres del club (i també amics del club que s’han preparat per la mitja de Granollers amb nosaltres) que no ens apassiona tant lluitar contra el crono, sinó gaudir de córrer com a esport, i córrer per polígons industrials i la vorera del riu Congost no sempre es tot lo agraït que un voldria. A Les Franqueses som privilegiats perquè estem envoltats per un munt de camins per boscs i turons, i tenim molt a prop el Montseny, els Cingles de Bertí, la Mola i Sant Llorenç, Collserola i el Montnegre i Corredor, on podem gaudir de la natura mentre practiquem l’esport que en agrada, i on el repte no es arribar abans, sinó arribar mes lluny per gaudir mes estona, i tot i que podem passar pel mateix recorregut moltes vegades, dependent del mes, de l’hora o del clima, es tornen recorreguts completament diferents.
    Així doncs, m’agradaria llançar un nou repte a tots els que vulguin provar això de córrer per camins. Tot i que al club ens apuntem a curses des de 10mils fins a maratons, el nostre fort son les mitges maratons, i d’aquí a res, tenim una mitja “mes dura de lo normal” (amb +1090m de desnivell positiu) a la Roca (www.elsibers.cat) en unes sis setmanes. No es tracta d’anar a provar sense haver pujat mai un turó o baixat per un corriol, sinó de preparar-la una miqueta abans. Així que el que si vulgui apuntar, aquest diumenge podríem fer una sortida per la ruta de la doma de la Garriga (PRC-33). El pla seria quedar a les 9:00 (sí, està ben escrit, és a les nou :D) al pàrquing que hi ha al costat de benzinera que hi ha dintre del poble (per on passava abans la carretera). Es un entreno de 1:30h-2:00h, i s’ha d’anar preparat amb una mica d’aigua (a dalt hi ha aigua, però pel camí sempre va bé portar un bidonet) i una miqueta de menjar (muesly, chocolata o gel) ...quan ens tornem un professionals ja farem les botifarrades!! :D El camí està marcat, així que tothom pot anar al seu ritme sense por a perdre’s o fer mitja volta quan vulgui.
    Després de l’estiu tenim per escollir una mitja i una marató de muntanya a Collserola, i es algú es veu amb cor, també hi ha algunes trails i ultratrails per probar, o la marató del Montseny.
    Ja direu si algú s’apunta aquest diumenge!

    ResponElimina
  2. https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/563098_342278755890797_1133727703_n.jpg

    Haber que os parece!!!

    ResponElimina
  3. http://www.cebalenya.com/php/subseccions_index.php?seccions_ID=3&subseccions_ID=2&idioma=CAT

    ResponElimina
  4. Rios Running Les Franquesesdijous, de febrer 21, 2013

    Hola bona nit,som Rios Running Les Franqueses,on molt aviat obrirem una botiga en aquest municipi perque podeu gaudir d'un mon de productes especials pel mon atletic, en totes les seves bessants, com asfalt,muntanya,pista......i volem col.laborar amb tots els clubs,grups o practicants que fan algunes d'aquestes modalitats.

    En aquest cas, qui estigui interesat i vulgui gaudir d'un pitrall completament gratuit, per la cursa dels Ibers, com feu menció en aquest fil, que es posi en contacte a lesfranqueses@ riosrunning.com, i nosaltres molt gustosament obsequiarem al corredor del vostre club amb aquesta iniciativa,el primer, que es posi en contacte tindrá el seu pitrall gratuit.

    Aquesta mena d'iniciativas serán mes tangibles una vegada oberta la botiga on esperem sigui en molt breu temps,la propera acció similar es produira a Cardedeu i axi succesivament per tota la comarca.

    Gracies per cedir-nos aquest espai, on la nostra intenció es promocionar el mon de l'atletisme arreu de la comarca,ens encantaria a Rios Running Les Franqueses que vingueseu a l'inaguració de la nostra botiga.

    Moltes gracies per tot,i ja sabeu que ens teniu molt properament a la vostra disposició.

    Ens veiem.

    ResponElimina
  5. Hola!
    os dejo fotos del entreno de la semana pasada, donde aún quedaban restos de la nevada de dos días atrás (Puiggracios-Coll de Can Tripeta desde la Garriga):
    https://docs.google.com/folder/d/0B6x9dHauNjl5UVdsWF8xUGprdHM/edit?usp=sharing
    ...y del entreno de esta semana, con nieve fresca de esa misma noche (Tagamanent y Pla de la Calma desde Aiguafreda):
    https://docs.google.com/folder/d/0B6x9dHauNjl5YnVIUVhZOTkxZTA/edit?usp=sharing

    ResponElimina
  6. Molt xules les fotos César !

    Increïble la foto del pla de la calma nevat amb només les teves petjades !

    ResponElimina
  7. Vinga va, aquí us n'envio unes quantes que també són interessants!

    17 març : http://www.cursavalldelcongost.org
    31 març : http://bategalbac.cat/
    7 abril : http://turisme.wix.com/romanicextrem
    7 abril : http://www.cebalenya.com/php/subseccions_index.php?seccions_ID=3&subseccions_ID=2&idioma=CAT

    Salut i muntanya

    ignasi

    PD: bona iniciativa aquesta secció de muntanya, hi veig un bon futur!

    ResponElimina
  8. Aquí en teniu una a casa el 19 de Maig. Recorregut a triar de 10km o de 21km i butifarrada!

    http://www.eltrencacoll.blogspot.com.es/

    Per cert, Igansi, fes una petita crònica de la mitja que vas fer aquest diumenge i penja alguna foto, que les he vist al facebook i son molt xules.

    ResponElimina
  9. Suposo que et refereixes a la Trailmarina oi?
    De fet vaig córrer amb el dorsal d'en Fernando jejeje
    Crònica?
    El 24 de febrer es va fer la cursa. El dia anterior havia caigut una bona nevada i vam anar a fer 17 km per Céllecs, seguint una part de la cursa que es farà el proper dia 7 d'abril a la Roca (els Íbers). Així doncs pensàvem que estaria tot plè de neu, però tot hi despertar-se el dia amb tapat, fred i vent, al final, poca neu i bon dia.
    Vaig intentar sortir una mica ràpid per no trobar-me cap tap quan comencéssin els corriols i vaig fer bé. La sortida tenia uns quants km emb fals plà i el grup es va estirar força.
    Tot i no tenir massa desnivell (853m positius segons el Garmin), el perfil trencacames i l'entrenament del dia anterior amb neu, passaven factura a la pujada, peerò les vistes del mar, de barcelona i rodalies feien passar els mals.
    Una cursa que ho va barrejar tot una mica, asfalt, pista i corriols, amb trossos tècnics i trams que es podia córrer, animada des de l'inici al final (on hi havia un molt bon tiberi).
    Recomenable per la proximitat, l'organització (hi havia jocs per a la canalla) i les vistes del mar.



    ResponElimina
    Respostes
    1. Com diu el Cesar aquest diumenge vaig fer una mitja de muntanya, en concret la de Sant Feliu de Codines (Ascens a Sant Sadurní). Segons la organització 21kms amb uns 1500 metres de desnivell positius, 65% de corriols i un 33% de pista.
      Comentar-vos que era la primera que feia i no tenia cap tipus de referència, l'únic que sabia era que la podria acabar ja que la Marisa i jo realitzem unes curses d'orientació de 6 hores en les que acabem fent més de 30km.
      Així que me la he pres amb tranquil·litat, com si fos una rogaining. Caminar les pujades, trotar els plans i corre les baixades, parar per a fer alguna foto, menjar i veure.
      L´he gaudida molt, al final he trigat 2h57m les cames carregades però sense la sensació de patir una rampa en cap moment.
      Una cursa molt recomanable, amb unes esplèndides vistes en el seu punt més alt a 946 metres d'alçada.
      Ja tinc al cap la propera (Roc Gros).

      Les fotos no les puc penjar, però aquests són els enllaços a les fotos.

      https://plus.google.com/u/0/photos/101174283756056818761/albums/5855603063891359665/5855615851728997730
      https://plus.google.com/u/0/photos/101174283756056818761/albums/5855603063891359665/5855614329059983922
      https://plus.google.com/u/0/photos/101174283756056818761/albums/5855603063891359665/5855615706552537138

      P.D. M´ha costat més fer la crónica que la cursa.

      Ignasi (Can Laus)

      Elimina
    2. Ves quina cosa, som 2 els Ignasis que fem de cabres per muntanyes!!
      Doncs jo sóc l'Ignasi (Monmany, per això que coneixeu més a la Mireia que a mi).

      Aprofit per dir que avui, no només s'ha fet la marató de barcelona, sinó que també s'ha fet la Marató de la Vall del Congost!

      Una cursa trencacames com les que més, uns 3000 de desnivell positiu... molt recomenabé (la mitja, qu ela fan el mateix dia). Avui ha pixat una mica però poca cosa i el temps era ideal per córrer, gens de calor. Al final cap al 36 les forces han fet figa i s'ha hagut de reduir el ritme, però 7:41... no està malament.

      Apa a descansar

      Salut
      Ignasi (Monmany)

      Elimina
    3. Bones Ignasi,
      Doncs sí, aquest cap de setmana, sí que hem fet el cabra, tu a la marató i jo a la copa catalana d'orientació. Una activitat que recomano a tothom.
      Es tracte de trobar unes fites amagades al bosc en l'ordre establert i sense deixar-te cap, només amb l'ajut d'un mapa i una bruixola.
      No hi ha circuit establert i normalment acabes fent un 10km.

      Salut.

      Ignasi (Can Laus)

      Elimina
    4. Quines cròniques mes bones... :)
      Per cert, déu n'hi do amb la Mireia. Comença a fer por, la Vall de Congost es moooolt dura!

      Elimina
  10. Ep! pels seguidors de la Matagalls-Montserrat, el proper dia 13 s'obren les preinscripcions ;)

    http://www.matagallsmontserrat.cat/Mm/

    Sembla que han tornat a treure trams dels mes divertits, ...però que ningú senfadi, que els farem al entrenaments :D

    ResponElimina
  11. Para los que no tengáis planes para mañana, el Montseny está nevado ;)

    ResponElimina
  12. Demà Roc Gros. Mirarem el Montseny nevat des del Cim del Puigsagordi.

    ResponElimina
  13. Per cert César... quan dius que la Mireia va fer la Vall del Congost... vols dir la Monmany? Per què aquest any amb l'embaràs ho té una mica xungo :P

    ResponElimina
  14. Doncs els dos Ignasi hem anat a la Roc Gros. Molt maca, amb 3 ascensos als turons més emblemàtics de la Serra de Fontderola. El Roc Gros (809m), el Puig Castellar (1017m) i el Puigsagordi (984m). 21km, +1030mts, 2h52.

    Ignasi(Can Laus)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però sembla que l'altre Ignasi va patir un esguinç de turmell. Esperem que no sigui gran cosa i pugui tornar a donar guerra ben aviat

      Elimina
  15. ja, ja... si, volia dir la Monmany. Pensaba que había estat aquest any, no me'n recordaba de l'embaràs :D
    Jo aquest cap de semana he fet el Camí del Ibers, tambè un 21Km +1090, amb crónica d'aquí a no res ;)

    ResponElimina
  16. la meva crònica del roc gros serà ràpida... resultat.. esguinç al turmell esquerra. Coses que poden passsar quan corres per terrenys que no són plans.
    Tot i això el recorregut és molt bonic, les vistes al montseny encara més. Es passa per la cinglera, per corriols estrets i propers al marge dels cingles, on qualsevol descuit, et pot provocar un ensurt.
    Bàsicament té tres pujadetes relativament curtes però intenses, amb una baixada (la més llarga) força tècnica.
    En fi, a veure si l'any vinent la podem acabar.
    Salut i metres amunt!

    ResponElimina
  17. Hola!
    Aquest diumenge vam testar el recorregut de la una mitja marató de muntanya 'el Trecacoll' amb els organitzadors de la prova i en Jordi Miró. Es una cursa ràpida però dura, per corriols de les Franqueses, plena de tobogans i trencalls, per uns indrets molt macos a casa nostra (us deixo algunes fotos per que veieu per on es passarà).
    Mes informació i inscripcions a http://eltrencacoll.blogspot.com.es

    https://drive.google.com/folderview?id=0B6x9dHauNjl5QUVJMnJ4ZUt5V1k&usp=sharing

    Salutacions,

    ResponElimina
    Respostes
    1. César nosaltres aquest diumenge, la Yolanda, el Rafa i jo hem fet el recorregut de la cursa petita, la de 10. Dir que és un recorregut molt xulo, molt bònic i que està tot perfectament senyalitzat, i diumenge vinent la cursa de veritat. Ja t'explicaré l'experiència.

      Avui per començar m'ho he passat molt bé.

      Elimina
  18. Avui tenim el Montseny nevat! :)

    ResponElimina
  19. https://www.facebook.com/pages/Trail-de-Vallforners/510932095609967?fref=ts

    Hola a todos, os pongo este enlace de una cursa de montaña que tendrá lugar el próximo dia 2 de Junio, en MI PUEBLO DE CANOVES!!!.....Es decir que tenemos una carrera de montaña de 13Km, que preparan mis amigos del club Tri-Bikeforners.

    Va a ser un recorrido divertido y exigente, pero concentrado en solo 13Km!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Serà una bonica cursa!
      Conec la zona, ja que al novembre vam muntar un Raid (raidgrana.blogspot.com) just el dia abans de la cursa benèfica que vau muntar els d'A4 el Km.
      Precisament la part de cursa a peu (d'orientació) agafava bona part del recorregut del trail i la veritat és que disfrutarem fent-la.
      Tot just ara estic mig recuperat de l'esguinç, espero estar apunt per d'aquí un mes! M'hi apunto segur!!!
      Ignasi

      Elimina
  20. Cesar, vuelvo a colgar el enlace de la cursa de Vallforners, como hablamos ayer.

    http://traildevallforners.blogspot.com.es/

    la cursa esta pensada inicialmente para 250 corredores, en estos últimos días han subido bastante el número de inscripciones.

    ResponElimina
  21. Cesar, vuelvo a colgar el enlace de la cursa de Vallforners, como hablamos ayer.

    http://traildevallforners.blogspot.com.es/

    la cursa esta pensada inicialmente para 250 corredores, en estos últimos días han subido bastante el número de inscripciones.

    ResponElimina
  22. Ayer dieron el flyer en la Trencacoll, a ver si esta tarde me apunto :)

    ResponElimina
  23. hola cesar ya estoy inscrito al sorteo de la MM13 ya me diras cuando empezamos los entrenos espero que puedas enseñarme todo lo que tu sabes ya que yo en montaña soy novato y no se me da muy bien , espero aprender rapido por eso . por cierto valla follon con los ignacis jajajaj me pierdo.

    ResponElimina
  24. Hola Fer, empezamos este domingo ;) ...a ver si soy capaz de levantarme :P
    Llévate agua y algo de comer (muesly o chocolate), por si después del circuito de 13 nos apetece subir un poco más

    ResponElimina
  25. Ep! desde hoy ya se puede hacer el pago de la Matagalls-Montserrat (los que ya tengan plaza asignada). Yo ya tengo mi plaza confirmada :)

    ResponElimina
  26. Hola,
    Ayer abrieron las inscripciones de la marató y mitja marató de Collserola. Mas info en www.uechorta.net

    Un saludo!

    ResponElimina
  27. Hooola!
    yo tengo hoy mi gran cita :) ...salgo a las 6, el ultimo!! :D ...espero no molestar mucho ni pillar mucho tráfico :P
    Para quien quiera ver por donde se pasa, aquí dejo algunas fotos de los entrenos de este año:
    https://drive.google.com/folderview?id=0B6x9dHauNjl5dlEzaGxXV25RcUk&usp=sharing

    Nos vemos!

    ResponElimina
  28. hola, el dia 15 de diciembre en Santa Maria de Martorelles cursa de montaña de 23.5 km. ya estan abiertas las inscripciones, solo 400 corredores.

    ResponElimina
  29. la web es www.laneorural.com

    ResponElimina
  30. Ja están obertes les inscripcions pel tracacames d'enguany:
    http://www.trencacameselmon.com
    15Km molt ràpids, pero molt f****s :D

    ResponElimina
  31. javier martin ripolldilluns, de desembre 30, 2013

    ultimamente me estan gustando mas las cursas de montaña, que las de asfalto creo que son menos agresivas, por el terreno que al ser tierra no sufre tanto el continuo contacto, me gustaria hacer alguna media de montaña ya que de momento la maxima distancia que hecho es de 17km. y seria bueno prepararse a fondo para esta disciplina, ya que seria un objetivo a cumplir, que creo que tenemos poca gente practicando en este campo, sin contar al gran conpañero Cesar Bellido.

    ResponElimina
  32. Ja estan obertes les inscripcions per la marató i mitja-marató de Collserola:
    http://www.uechorta.net/
    http://inscripcions.championchip.cat/inscripcions/ca/xx-it-marato-parc-de-collserola

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.