dilluns, 30 de setembre del 2013

Mitja marató de Sant Cugat

29 de setembre de 2013

Aquest diumenge s'ha cel·lebrat una nova edició d'una de les mitges maratons més clàssiques del calendari català i que enguany arribava a la 30ª edició. Una cursa que feia anys es feia pel febrer i que des de fa uns anys es fa a la tardor.

2 atletes del club hi participaren. En Juanjo De la Torre assolí una meritòria 41ª posició dels més de 1100 classificats i amb un temps final 1:26:13 i en Miquel Pucurull que va conseguir completar la cursa en 2:45.

Us adjuntem la crònica de la cursa que ens ha fet arribar en Juanjo:


Córrer una Mitja ja és com un examen, dels llargs, dels que si has estudiat aproves i si no ho has fet, ho passes malament. A d’altres esports es pot emmascarar una davallada física, només cal citar noms coneguts com Maradona (al Sevilla), Romário, Guti o Prosinecki. 

Certament, el meu quilometratge recent no era com per fer una mitja amb gaires garanties, però a vegades convé saltar-se els procediments raonables i posar-se a prova. Si surt malament sempre pots pensar que no havies entrenat prou i si va mitjanament bé, agafes ànims. Tot plegat, una teoria paral•lela a la del meu amic Luis, que diu que sempre assalta a les més guapes tot i les opcions gairebé nul.les, perquè quan una que no ho era li deia que no, s’emprenyava... En el meu cas, confiava en els darrers bons entrenaments en bicicleta, en l’escassa ingerència d’alcohol i restava importància al fet que des de març no havia arribat mai als 15 km. 

En Juanjo en plena cursa

Fase d’alegria de la cursa: la respiració la portava bé, anava tranquil, saludant al públic, reservant-me pel que havia de venir després. Al Km.12 em vaig començar a posar les piles, especialment després de veure uns quants retalladors en acció, rascant unes dècimes com si això fos Moto GP... Ja que esprinto per agafar-los de nou, segueixo endavant: adéu! Cap al Km.16 va sorgir el flat, sí, també en aquesta cursa... Primer al costat esquerre i després al dret. Algun dels retalladors em torna a passar...ai! Seguir corrent així és dur. M’obliga a pressionar la part baixa de la panxa per intentar retenir les punxades, en posició anàloga a la d’en Rockefeller fent el “Toma Moreno”. 

La posició de'n Juanjo metre corria amb "flato"

Aprofito aquesta crònica per demanar perdó a les noies de Sant Cugat (per cert: algunes molt maquillades per ser un diumenge de bon matí) que m’hagin vist passar per davant d’elles en aquesta posició “rockefelliana”...Quedi ben clar que no anava dirigit a elles, i que en cap moment voldria tacar la imatge del club d’aquesta manera (...). També que, tot i la dificultat de mantenir la posició, no he arribat mai més avall de l’esmentada part baixa de la panxa. Pensant-ho bé, és de fet un avantatge tenir flat als dos costats. Permet adquirir una posició més simètrica i, al tenir les mans separades, s’entén que ningú sospita que un se l’estigui col•locant. Valguin també les mateixes explicacions per les que m’hagin vist creuar mig Granollers així, a la darrera Mitja. Quan un corre, ha de pretendre cercar la tècnica que li doni velocitat, amb el mínim consum d’energia, intentant fer recolzaments elàstics i agafar l’angle adequat per avançar el màxim a cada passa. 

Totes aquestes teories estan molt bé, però se’n van a la merda (amb perdó) quan tens un flat així, i t’avança algú que et treu 20 anys sense que ni el puguis seguir. La de Sant Cugat és una molt bona Mitja, molt ben organitzada i recomanable. Això sí, la ciutat sembla més plana, menys calorosa i menys ventosa quan un la creua en cotxe.

Cal lamentar la mort d’un corredor a la línia d’arribada. Remarcar que és important fer-se els controls mèdics necessaris, que van més enllà d’un simple electrocardiograma. 

Voldria criticar el fet que s’hagi multat a moltíssims corredors, que havien deixat els seus cotxes en una llarga avinguda prop de l’arribada. Eren ben aparcats i no molestaven, però aquest any sembla ser que, per primer cop, hi havia alguns cartells que ho prohibien. Per fer una bona caixa pel municipi, li han complicat els comptes a molts companys. Algun d’ells ha vist la multa mentre corria i s’ha aturat. El companys organitzadors segur que no en tenen cap culpa.

3 comentaris:

  1. Juanjo eres un crack.... jajajajajajaj
    una crónica fantástica

    ResponElimina
  2. Juanjo, yo uso tu técnica para calentar en invierno :) ...de todas formas, 1:26 con las manos en los bolsillos? eres el p amo! si la hubieses hecho sin ir silbando canciones de Junco, no te entraría flato XD
    Lo de las multas es una faena, y en SantCugat son un pico.

    un saludo crack

    ResponElimina
  3. Juianjo, felicitats, ja veig que fas 1h26 sense despentinar-te!!!

    Felicitats crac

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.