dimecres, 8 de novembre del 2017

Roda de premsa de presentació de "Els 10 km de Les Franqueses 2017"

Roda de premsa de presentació de la VI Cursa benèfica " Els 10km de Les Franqueses " que se cel·lebrarà el proper 19/11/17.
Amb la presència dels Regidors Jordi Ganduxer i Juan A Corchado, del vicepresident de la FCA Joan Cutrina i Jaume Aragonès i Rafa Lora pel club a4elkm.
El regidor Jordi Ganduxé ha obert l'acte incidint que enguany l'alcalde de Les Franqueses no havia pogut assistir, donat que avui s'havia desplaçat a Brusel·les, juntament amb 200 alcaldes catalans més, per denunciar a Europa la greu situació política que tenim ara mateix al nostre país.
Ha agraït la presència de tots els assistents a la roda de premsa de presentació de la cursa i en especial al club a4elkm per la tasca realitzada durant els darrers anys en l'organització de la mateixa.
A continuació ha cedit la paraula a Jaume Aragonès que ha fet un petit resum de les dades de les edicions anteriors. Ha mostrat una sèrie de gràfiques amb la participació dels darrers anys, l'edat dels corredors, marques i distribució dels temps per sexe, així com lloc d'origen dels participants. També ha mostrat un anàlisi dels percentatges de corredors que corren la segona meitat de la cursa més ràpid que la primera i l'evolució de les donacions realitzades a l'Hospital de Sant Pau per a la recerca i lluita contra el càncer de ronyó.
Rafa Lora ha agraît la col·laboració de l'Ajuntament i molt específicament a tots els membres del Patronat d'esports per ajudar que la cursa sigui un èxit. Ha mostrat les dades més relevants de l'edició del 2017. Una edició que conserva el mateix circuit homologat de l'any passat i ha remarcat que és un bon circuit per fer uns bons registres.
Tot seguit, s'ha fet jugar el Regidor d'Esports J.A.Corchado al rosco del pasapalabra, ja que enguany el vídeo promocional de la cursa, imita al conegut joc amb paraules que fan referència a la cursa. Ha conseguit completar-lo amb gran èxit i sense cap error.
El vicepresident de la FCA Joan Cutrina ha comentat que actualment és molt difícil conseguir mantenir una cursa i que hi havia un excés de curses populars en el calendari. Ha comentat que malauradament l'organització de moltes no tenien el mínim de qualitat necessari i que moltes només eren curses amb l'afany de conseguir un benefici econòmic, Ha destacat que aquest no era el cas dels 10 de Les Franqueses i ha agraît la tasca del club a4elkm. També ha fet esment que la Federació Catalana col·labora de forma gratuita en la cursa aportant els jutges.
En el torn de preguntes, s'ha demanat per el tipus de recerca que feia l'Hospital de Sant Pau. Jaume Aragonès ha excusat la preséncia del Dr. Maroto que finalment no ha pogut assistir i que hauria respost més correctament a la pregunta. Però ha comentat que la recerca estava enfocada a estudiar la genètica de les persones que han respost més favorablement a un tractament i que ja s'havien trobat resultats esperançadors que s'havien publicat en revistes científiques.
Finalment el Regidor J.A.Corchado ha tancat l'acte agraïnt de nou al club a4elkm la tasca realitzada i assegurant que enguany el Patronat intentaria augmentar la donació que fa cada any a la cursa. I ha volgut acabar amb la lectura d'un fragment de l'article de Jaume Aragonès publicat a la Jornada Vallès sobre el córrer solidari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.