dimarts, 24 de febrer del 2009

La Batalla de la Marató ( Valencia )




Marató, Que bonica és la història,
El seu origen es troba en la gesta del soldat grec Filípides, qui en l'any 490 a. C. va morir de fatiga després d'haver corregut uns 42 km des de Marató fins a Atenes per a anunciar la victòria sobre l'exèrcit persa. En honor a la feta de Filípides es va crear una competició amb el nom de "marató", que va ser inclosa en els jocs de 1896 d'Atenes inaugurats pel baró Pierre de Coubertin.
Fa tants anys qui anava a dir que aquesta distància 42195mt per als atletes tindria un significat especial acompanyat de sacrifici, sofriment, satisfacció, solitud, plaer... una barreja de sentiments que fan que molta gent prepari aquesta distància amb moltes ganes.
Aquest diumenge a València Miquel Clapés, Pepe Fuentes, Fernando Ramos, Antonio Membrive i Juanma Martínez per aquest ordre recorrien la mateixa distància que el soldat Filípides i creuaven la meta amb aquest sentiment barrejat abans comentat, lògicament un prepara una marató amb un objectiu, però no sempre es compleix, durant 42 km passen moltíssimes coses i baixar de 3 hores no és gens facil.
El recorregut molt bonic al principi molt pla, però a l'arribar al 35 famós mur, ens esperava el pitjor, dos ponts interminables acompanyats d'una calor ( que no sabria dir que temperatura però quan vam anar a menjar habian 27º ), l'ambient meravellós en els carrers i els nostres acompanyants amb una actitud immillorable donant-nos suport i forces en tot moment, l'organització amb algun aspecte a millorar com que estant a València no hagués en cap avituallament amb taronges o una mica de menjar com si hi han en altres maratons, pensant també en els atletes que estan 5h corrent.
Felicitats a tots els quals van acabar aquest Marató.

5 comentaris:

  1. Un abrazo compañeros de entreno!

    Habeis luchado como titanes en Valencia!

    Este domingo no ..jejeje .... pero el que viene a las 8 en el pabe, no?

    ResponElimina
  2. Realmente al acabar un maraton te das cuenta lo duro que es, uno mejor que nadie sabe como se encuentra y como debe de plantear la carrera, yo dije que iria con la liebre de las 3h ( allí le dicen práctico ) y no lo hice, te encuentras bien al principio parece que vayas a un ritmo facil pero a medida que van pasando los kms la cosa se complica de una forma acojonante, era mi 5ª MARATON y me creia capaz de bajar de 3h, no ha podido ser, enotra ocasión será, o no.
    Suerte a todos los de BCN.

    ResponElimina
  3. Ara a per totes a la Marato de Barcelona, sé que esteu a tope i aconseguireu els vostres objectius molta sort.

    ResponElimina
  4. El perfil mirado asi en frio, puede asustar un poco, es un poco engañoso, en realidad solohay 35mt de desnivel entre el punto mas alto y el mas bajo, pero aun asi se pueden apreciar los dos puentes que hay al final eso si que acojona.

    ResponElimina
  5. C.A. A 4 EL KM 9:10:27
    Clasificacion por clubs 14
    DORSAL NOMBRE CATEGORIA TIEMPO Pos.General Pos.Categ. Fecha Licencia
    278 CLAPES ARGEMI, MIQUEL VETERANO MASC A 3:01:37 251 78 16/07/19 CY51281
    253 FUENTES ROSAL, JOSE VETERANO MASC A 3:02:39 264 84 11/12/19 CY51359
    178 RAMOS GALVEZ, FERNANDO VETERANO MASC D 3:06:11 324 10 18/05/19 CY51540

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.