dimecres, 24 de març del 2010

El Carnet corredor

La Real Federación Española de Atletismo s'acaba d'inventar un nou carnet obligatori que permetrà participar en les curses del Calendari Oficial de la Federación. El seu preu serà de 9€ i de moment serà gratuït fins el novembre. Els corredors que disposin de llicència Nacional ( s'entèn com Nacional la llicència de la Federació Española, ja que la llicència catalana no és considerada com nacional ) se'ls farà el carnet de forma gratuïta.

Els avantatges de posseïr el carnet són que estaràs cobert per una assegurança mentre estiguis competint una cursa del Caledari Nacional ( atenció només durant la cursa, en els entrenaments no ) i que donarà accés a una sèrie d'incentius a nivell de regals mitjançant un programa de fidelització en forma de punts. Els punts s'aconseguiran en funció del preu de la inscripció i de la distància de la cursa. Altres avantatges teòriques són poder accedir a una web on t'aconsellaran en questions vàries com mèdiques o d'entrenament i on es trobarà un rànking.

Cal remarcar que curses com la mitja marató de Granollers, la marató de Barcelona, la Sant Silvestre de Barcelona o la cursa de Bombers són curses que actualment pertanyen al Calendari Nacional. Es planteja ara, per tant, un greu problema als organitzadors de curses que hauran de demanar el carnet o bé hauran d'augmentar el preu de la inscripció en 9€, per aquells que no en disposin. Si deixideixen no pertanyer al Calendari Oficial, no podran participar atletes becats i les marques fetes no podran ser homologades.

És curiós com aquesta vegada les altres llengues oficials de l'Estat a més del castellà sí que apareixen a la web ( no és el cas de la web oficial de la RFEA, on només hi ha accés al castellà ). I és que quan es tracta de conseguir diners, aleshores sí que tenen respecte per totes les llengues oficials ...

Més informació a

De moment ja es poden trobar a Internet a diversos fòrums, iniciatives populars en contra d'aquest nou impost per poder córrer  curses populars.

Els propers mesos prometen ser intensos, i serà especialment important la resposta i actitud que prenguin tant els organitzadors de curses com els propis corredors.

11 comentaris:

  1. A expensas de crear un hilo especifico para tal comentario,Se comunica a todos los socios lo siguiente:
    Un distribuidor mayorista muy importante de Nike en Cataluña,le ha regalado al club(cosa muy rara con esta crisis)16 pares de zapatillas Nike,el ultimo modelo Lunar,seguramente serán naranjas.

    Es un detallazo,el unico "inconveniente", es que en Noviembre tenemos que ir en bloque,(los propietarios de las zapatillas), a una carrera que dicho distribuidor organiza.

    Dejad vuestro nombre y talla Europea de Nike.

    La directiva se reserva el derecho de repartir los 16 pares como crea conveniente en el caso de haber mas demandas.
    Hasta que no funcione de nuevo el correo de administracioa4el...se dejaran aqui el nombre y tallas.

    Toni Flores-----43

    ResponElimina
  2. Crec que la proposta de poder "assegurar" a la gran quantitat de corredors populars, cada dia més gran, és positiva si es fa bena fet a i en sentit ampli.A triatlo i ciclisme les llicencies cobreixen també les lesions que es produeixen als entrenaments de l'esportista.Tot el que sigui reguralitzar les situacions individuals en benefici de la seguretat del corredor ha de ser positiva deixant de banda els eterns i avorrits dilemes de Catlaunya-Espanya. Jo hi estic a favor si es fa ben fet, el calendari s' unifica, els corredors s' inscriuen a un club legalitzat perquè tinguin dret a l' assegurança, etc, etc....
    Salut
    Dudu
    Corró Avall

    ResponElimina
  3. Però Dudu, això del carnet de corredor no assegura res del que estàs demanant.

    Amb el Carnet de corredor no cal ser de cap club, només et cobreix l'assegurança durant la competició ( de fet totes les curses estan ja "obligades" a tenir la seva pròpia assegurança).

    En definitiva és una manera barroera de intentar guanyar diners a costa dels corredors populars. Ja sé que només són 9€ però la RFEA ha despreciat per sistema l'atletisme popular. No organitza curses. El boom de les curses populars ha estat fruit d'entitats normalment desvinculades a la Federació i només quan ha vist que en pot treure rendiment econòmic i vol posar cullerada sense donar res a canvi.

    ResponElimina
  4. La solució crec que és ben simple: a l'organitzador que no li agradi aquest carnet, que tregui la seva cursa del Calendari de la RFEA, i a l'atleta no-federat que no li faci el pes, que no se'l tregui.O es que a algú l'obligaràn, desde la RFEA, a passar per caixa?

    I estic d'acord amb en Dudu, crec que aquí hi ha qui ha volgut atiar l'etern debat "Espanya-Catalunya"; Si la idea del carnet haguès sortit del sè de la Federació Catalana d'Atletisme, la resposta "del poble" (entre el que m'incloc), haguès estat la mateixa?

    I que consti que ni m'agrada el carnet, ni m'agrada com l'han tret, ni crec que, com ha dit en Jaume, aporti res de nou a ningú. (Crec que, tal i com està, no aportarà quasi bè ni calers a la RFEA, perquè la idea tè mal futur).

    Es mès, crec que aquest carnet s'haurà de "renegociar", o, del contrari, serà un fracàs. Al temps.

    Apa-li...

    Albert

    ResponElimina
  5. Ei, que el darrer comentari no és anònim, que l'he escrit jo, que això de les claus és (per a mi, almenys), un emboliiiiicccc!!! ;-)

    Apa-li...

    Albert

    ResponElimina
  6. Permeteu-me posar el nas en aquest vostre fòrum.

    Això del "Carnet del corredor" és, com molts dieu, una manera de voler treure'ns quartos.

    Sé que alguns de vosaltres, que sou federats, ha escrit a la federació queixant-se. Jo també ho he fet amb una "Carta al Director" a alguns diaris, el text de la qual és aquest:

    "El món de l'atletisme popular està que trina. Es fa difícil entendre la raó per la qual la Real Federación Española de Atletismo vol imposar l'ús d'un carnet del corredor als corredors i corredores anònims; una mena d'impost sense el qual no es podrà participar en les curses del calendari de ruta a partir del novembre d'aquest any.

    No ens podíem imaginar, ni en somnis, que una federació que mai no va voler saber res de nosaltres desitgés tenir-nos sota la seva empara. Està clar que ara vol esprémer la gallineta dels ous d'or que suposa una activitat creixent com la nostra, la qual, paradoxalment i per voluntat pròpia, va néixer i es va desenvolupar lluny d'estaments, de despatxos, d'impostos i de llicències.

    El daltabaix que s'ha format per l'anunci és monumental: som legió els atletes anònims que, per definició, no volem estar sotmesos a cap control imposat. I rebutgem de ple el que considerem una insòlita obligatorietat, com si no haguéssim sabut, participants i organitzadors, desenrotllar-nos suficientment bé sols al llarg dels anys. En cas de posar-se en marxa la mesura –és d'esperar que semblant arbitrarietat no prosperi– la participació en les curses de Catalunya que formen part del calendari nacional es veurà molt afectada. I amb elles el moviment popular de l'esport, i en definitiva l'atletisme. Popular i anònim, sí, però atletisme al cap i a la fi."

    Miquel Pucurull

    En la meva opinió, com més soroll fem, millor.

    ResponElimina
  7. contestnado a Albert

    La dicotonomia entre España y Cataluña no tiene nada que ver com la polica ni nacionalismo, pero wi que es una manera de recaudar dinero de la periferia, porque donde hay más carreras populares, y la excusa del seguro... si todos tenemos seguridad doscial,y además hay puebas que nos permite tener un seguro..Me molesta que si nos quejamos es solo por cuestiones polícas...


    Josep Maria Parra

    ResponElimina
  8. Finalment la RFEA s'ha tirat enrera i el carnet serà gratuït i només pagant 9€ donarà dret a uns "avantatges" exclusius.

    Sembla que la pressió popular ha servit per alguna cosa.

    ResponElimina
  9. Com era d'esperar, l'assumpte segueix...

    La Real Federación Espanyola de Atletismo ha donat de baixa del seu calendari a la Cursa dels Nassos que se celebra avui a Barcelona, per no haver volgut, els seus organitzadors, enviar-los-hi les dades personals dels 9.500 corredors populars inscrits.

    Si voleu saber-ne més...

    http://www.elmundodeportivo.es/gen/20101231/54096045359/noticia/la-rfea-castiga-a-la-cursa-dels-nassos-de-barcelona.html

    Chapeau als organitzadors, en aquest cas l'Ajuntament!

    Pucurull

    ResponElimina
  10. Miquel,

    Gràcies per tornar a intervenir en el nostre modest blog. Per nosaltres és tot un luxe que el tinguis present i a més a més , que de tant en tant, també hi participis.

    Tens raó però en aquest cas els organitzadors també han donat de baixa la cursa del calendari de la FCA. Això per la majoria de corredors tan li fa però els que estem federats per la FCA ( i que paguem religiosament la nostra llicència cada any ) ens perjudica.

    Per exemple, avui mateix amb la marca que hem fet tant en Toni com jo mateix en aquesta cursa, ens permetria estar dins del rànquing de 10000m en ruta de la FCA. Potser no és molt important, però per nosaltres poder aparèixer en un rànking atlètic del nostre país ens fa il.lusió. I a més a més té repercusions econòmiques també, perquè un dels bàrems que utilitza la FCA per becar els clubs de Catalunya és el nombre d'atletes que tenen al rànquing.

    En aquest cas els organitzadors de la cursa han volgut primar més a 5 atletes estrangers que havien fixat i que no haguessin pogut córrer, als atletes catalans. I crec que no és just.

    ResponElimina
  11. Miquel, bon any.
    Tinc que reconeixer que tota l'informaciò que m'arriba sobre el carnet del corredor m'arriba pel Jaume,i suposo que pel que diu, es un carnet "imposat" per la federaciò i tota imposiciò, sense haver concens, sempre no té bon final.

    Però jo tinc varis dubtes i m'agradaria que m'ajudesis.

    Si,diuen que es gratuit,i només volen les nostres dades,vols dir que no poden accedir quan ells vulguin, a l'infinitat de dades a moltes curses que hem participat sense presionar tant en aquesta dels nassos.

    Quin benefici treuen ells de obtenir dades i la repercusiò per nosaltres?

    En el cas de que facin pagar 9 euros,quins beneficis hi han pel corredor popular,una asegurança,descomptes en algunes proves de ruta?

    Miquel, aprofitan que ets una gran font d' informaciò sobre el carnet del corredor,i la meva desinformació o si més no molt dubtes ens agradaria que ens donesis el teu parer de com està a dia d'avui el tema "carnet del corredor",una abraçada Miquel.

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.