diumenge, 18 d’abril del 2010

Cursa dels Bombers 2010

Josphat Kiprono Menjo es va proclamar vencedor de la 12a edició de la Cursa dels Bombers de Barcelona amb un registre de 27:04 minuts, millor marca mundial de l'any de 10 quilòmetres i nou rècord de la prova. En categoria femenina es va imposar la portuguesa Jessica Augusto, amb un temps de 32:08.
Menjo, que ha aconseguit la seva tercera victòria consecutiva en la prova barcelonina, ha marcat també el tercer millor registre de tots els temps en la distància. Ha superat en 28 segons el seu crono de l'any passat i millor marca personal (27:32) i ha polvoritzat el rècord de la prova que ostentava el seu compatriota Peter Kamais, amb 27:29 des de 2006.
D'aquesta manera, la Cursa dels Bombers de Barcelona s'ha convertit novament en la cursa de 10 Quilòmetres més ràpida de l'Estat de tots els temps.
A més a més, la marca de Menjo, de 30 anys, ha quedat a només tres segons del rècord mundial de la distància que ostenta el seu compatriota Mich Kipkemboi Kogo, amb 27:01,aconseguida el 29 de març del passat any a Brunssum (Holanda).
Domini absolut de Menjo
El corredor keniata ha dominat la cursa de principi a fi amb l'única oposició del barceloní Carles Castillejo i el madrileny Chema Martínez, els únics corredors que han pogut seguir l'estela de l'africà, que ja va aconseguir un avantatge d'un minut amb ambdós al pas per l'equador de la prova (Km 5), que va cobrir a ritme de rècord del món (13:26).
El pols entre Castillejo i Chema Martínez s'ha mantingut fins i tot els tres últims quilòmetres, quan s'ha produït un impressionant canvi de ritme de Menjo que ha entrat vencedor amb 1:27 d'avantatge sobre Castillejo, que ha aconseguit, amb 28:31, la seva millor marca personal sobre la distància i gairebé dos minuts d'avantatge sobre el madrileny Chema Martínez, tercer i amb un registre de 28:54.
La quarta posició ha estat per a Jesús España, amb 29:39 i la cinquena per a Reyes Estévez, amb 30:15.
Jessica Augusto acaba amb el domini africà
La portuguesa Jessica Augusto, amb una gran cursa, ha acabat amb sis anys de domini africà en la cursa vencent amb un temps de 32:08, rebaixant en 18 segons la seva millor marca personal, però quedant lluny del rècord de la prova, en poder de la també kenyana Irene Kwambai, dues vegades guanyadora de la mateixa (2004 i 2005) i vigent des del 2005 amb 31:25.
La segona posició ha estat per a l'atleta madrilenya, nascuda a Suïssa, Nuria Fernández, amb un temps de 33:03 i la tercera plaça del pòdium per a la de Palentina Marta Domínguez, que va tenir una mala sortida i va quedar una mica endarrerida, per anar remuntant i aconseguir un discret registre de 35:42.
La prova ha aconseguit el rècord de participació femenina en una prova atlètica a Espanya amb un total de 4.436 corredores a la línia de sortida.

Bons resultats dels atletes del club a4elkm
Els nostres atletes han tingut una lluïda participació. Jaume Aragonès, aquest cop sense la companyia del nostre president, ha acabat cumplint el seu objectiu, finalitzant el 35è amb 32'47'. Javier Ramírez, tot i que al final no ha pogut gaudir de la llebre de luxe que havia fitxat, ha complert amb escreix baixant dels 35' ( 34'36''). El nostre home de terres tarragonines ha fet una excel.lent cursa fregant els 35' ( 35'03''). Amb 35' minuts també ha arribat en Jordi Cuenca 35'43'', tot i que el seu potencial fa que ha d'aspirar baixar dels 35' ben aviat. Menció especial, al nostre il.lustre veterà Fernando Ramos, conseguint un excel.lent crono de 36'14''. La participació masculina l'ha tancat en Santi Carreras amb 38'25'', aquest cop sense poder disposar de'n Pepe Fuentes, però fent marca personal. I en categoria femenina hem pogut gaudir del debut oficial en el club de Mireia Massot que ha acabat sobradament per sota de l'hora, en 57'14''. Anna Rodríguez amb 55'44'' ha estat la primera atleta del club.

6 comentaris:

  1. Que passa,que anaveu tots en patins o que!! enhorabona a tots per les marques assolides,es imposible destacar a algú, per sobre dels altres,la gran majoria heu fet marca personal o una gran cursa.

    Menciò especial a les nostres femines,a l'Anna i al debut en la distancia i també d'equipació de la dona del nostre secretari Mireia,una foteta amb la nova equipacio femenina no estaria de més Mireia.

    ResponElimina
  2. Holaktal!
    Primer felicitar a tots els que vau participar a la Cursa i sobretot als que heu fet marca personal.
    Segon agrair a la llebre Lluís per arrosegarme amb el ganxo durant 10km!
    Tercer una minicronica: Molts nervis, bombers per mi es uns dels objectius de la temporada, primer km a 3'26.... massa rapid, la resta tots clavats a 3'35", arribem a l'ultim km... pugem el ritme, falten 500m i la Marta Dominguez ens adelanta a tota pastilla! no m'estranya! el Lluís porta samarreta de TIA! i de lluny la Marta segur que es va pensar que el Lluís era una dona! .... res al final jo molt content pel meu temps i el Lluís feliç per quedar en quarta posició a la categoria Femenina!

    ResponElimina
  3. Felicitats als que heu fet marca!!!
    i als que no... també!!!!

    Bona foto d'en jaume i d'en Javi!
    LA veritat és que tant de blau es feia dificil identificar els "nostres".

    Un plaer haver pogut acompanyar a en Jordi Cuenca per reventar el crono!

    L'any que ve prometo intentar guanyar a la Marta Dominguez!!

    Per cert... ahir un va dir que li feia mandra córrer a Copenhague!!! (sóc un xivato..jejeje).

    ResponElimina
  4. Hola a tothom,
    La veritat és que vaig gaudir molt de la cursa, tot i que se'm va fer una mica llarga, això de passar dels 400m tanques al 10.000m, encara em costa una mica, tant és així que em sembla que vaig ser l'única entre els 300 que entravem a meta en el moment que el crono estava apunt de complir l'hora que vaig sprintar, per baixar de l'hora. Total en comptes de la 11.250 vaig fer la 11.195.

    Em vaig trobar un amic a la sortida que em va pregunatr: corres sola? li vaig di que no, amb el meu marit però que ell estava en el calaix de davant de tot i que segurament quan jo estigués en el Km 5 ell estaria apunt d'acabar!

    De moment he complert la porra!!!!

    Pel que fa a la foto, ja en parlarem, quan el club em regali les bambes, crec que serà el moment (full equip).

    Moltes felicitats a tothom!!!!

    Mireia

    ResponElimina
  5. Ep, compte !
    Aquest bloc ja és cosa serriosa ! Fins i tot la Mireia escriu !!!!

    Lluís, la Marta Domínguez baixa bé de 15' al 5000. Crec que t'hauràs d'entrenar força...

    Per la teva informació, la setmana passada va estar ingressada a l'hospital i va córrer perquè suposo que deu estar en el seu contracte.

    ResponElimina
  6. Felicitats campions... i campiones!!!

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.