diumenge, 5 de setembre del 2010

Entrenant per la Matagalls Montserrat II

Avui diumenge el darrer entrenament realment llarg de cara a la Matagalls Montserrat d'aquí a 15 dies. Enlloc de crònica avui hem penjat un petit vídeo per allò que diuen que una imatge val més que 1000 paraules. 
Nota: Poseu el volum al 100% perquè el vídeo s'ha fet amb una càmera de fotos petitona i no dona per més.

També adjuntem un anàlisi de ritmes i altimetria fet pel César del tram Aiguafreda - Les Arenes molt interessant. Els parcials on ens aturàvem per avituallar-nos no va aturar el crono, per la qual apareixen com parcials més lents, però dóna una informació molt valuosa per estimar el possible temps final que es pot fer el dia de la Matagalls-Montserrat.





Sabem que hi ha més membres del club que també s'estan entrenant força de cara a aquesta mítica travessa de muntanya catalana. Des d'aquí els encoratgem que també ens facin la seva pertinent crònica.

28 comentaris:

  1. Duríssim ! Però amb tan bona companyia es fa més amè.

    Ens hem creuat un corredor que quan li hem preguntat quants kms portava, ens ha dit que uns 50 i anava sol.

    El més dur, la calor.

    Després de l'allau de crítiques de la setmana passada sobre els meus pantalons, aquesta setmana li toca a en Toni. Porta una motxilla que li conjunta perfectament amb la samarreta, els pantalons i fins i tot amb les sabatilles, però com podreu veure en el vídeo se li belluga molt. Toni, compra't una motxilla decent !!!

    ResponElimina
  2. Ahir em vaig semidesidratar faltan 5 kilometres per arribar els 55, que durs s'en van fer.
    Caotica l'imatge de tots 5 al acabar l'entreno,semblaven quan caminaven"las muñecas de famosa",però va ser un gran entreno per agafar duresa de coco i cames.
    En quan al comentari de la meva motxila,teniu tota la raò,me la varem vendre com la millor,amen de que em combinava amb el color dels meus ulls ,però s'ha de reconeixer que s'en bellugava molt,a passat a una nova vida,el proxim dia intentaré portar alguna cosa decent.

    ResponElimina
  3. L’entrenament d’ahir va ser fantàstic, amb una companyia increïble i uns paisatges de pel•lícula com es pot observar en el vídeo. Felicitar al càmera i productor del vídeo (Jaume).
    Personalment, m’hauria agradat completar el trajecte amb en Toni i Jaume, però la realitat, es que la setmana anterior aturat (de vacances), ha minvat la meva preparació per la MM2010. L’acumulació de km que he fet aquesta setmana (amb l'entrenament d'ahir 134km), va provocar que anés tot el trajecte amb les cames com pedres, i quan vaig arribar a Les Arenes, ni em vaig plantejar continuar el camí fins a Vacarisses.
    L’experiència de preparar una MM amb el nivell d’exigència que ho estem fent, és inexplicable. Tant de bo la MM 2010 ens recompensi amb l`èxit final desitjat, doncs preparació no ha faltat.

    ResponElimina
  4. Vull afegir un comentari al realitzat ahir, desprès d’analitzar detingudament el contingut del vídeo i davant les reproduccions que està tenint, doncs és evident que s’està visualitzant per més gent que els propis socis del club.
    Els cinc membres del club a4elkm que el passat diumenge ens varem entrenar per preparar la MM 2010, no compartim el mateix objectiu en quant al temps estimat en realitzar la travessa.
    No obstant, això no impedeix que puguem compartir un entrenament preparatori conjunt, en el que tots ens adaptem i en el que l’únic veritablement important és passar-s’ho bé amb el que realment ens agrada fer, córrer.
    Amb aquestes paraules, només vull fer justícia agraint la tasca d’en Toni i en Jaume en la preparació del membres del club de cara a la MM 2010, i sobretot en el darrer entrenament realitzat, doncs mai han prioritzat el seu entrenament personal sobre el del grup, amb les conseqüències que això els hi pot representar en l’assoliment del seu objectiu.

    ResponElimina
  5. Xavi,

    Els que ens vau fer un favor vau ser vosaltres perquè us vau adaptar més al nostre ritme que no pas nosaltres al vostre. A més el detall de les 2 Coca-coles fresquetes a l'arribar, no té preu !
    Us adjunto 10 consells que vaig escriure l'any passat i que crec que són perfectament vàlids:

    1. Cal portar aigua pel tram fins Aiguafreda ja que se surt de dia i encara fa força calor i el primer avituallament no és fins passat els Cingles de Bertí ( la font d'aiguafreda no sabem on és. Hi ha uns surtidors ornamentals però no fa la pinta que s'hi pugui beure ). No és necessari portar cap mena d'avituallament sòlid perquè és suficient amb el que et donen. Personalment no crec que sigui convenient dur gaire cosa a la motxilla ( com a molt un paravent fi, per si de cas ). Hi ha qui recomana mitjons de recanvi, però l'any passat amb una bona dosi de vaselina als peus no vaig tenir cap problema de butllofes.

    2. El tram final de baixada abans d'aiguafreda és millor fer-la per la pista que per la drecera marcada per l'organització ja que hi ha moltes pedres i és molt tècnica ( especialment el consell és per qui vulgui fer aquesta baixada corrent/trotant i d'aquesta manera evitar un desgast muscular / articular abans d'hora).

    3. Cal no aturar-se gaire estona als controls / avituallaments. Si et refredes costa molt més d'engegar una altra vegada.

    4. Cal prendre especial cura i atenció al tram de les Arenes per enfilar el Coll de Grua, ja que no és fàcil de trobar els senyals i el camí correcte. Vens per una pista ampla i cal baixar a la dreta per un corriol fins al riu sec. Es continua per la la llera del riu sec ( ple de pedres ) i s'ha de prendre un camí de la dreta ( està marcat a la dreta amb una fita metàlica) que passa pel darrera de l'ermita de les Arenes però finalment vas a parar de fet una altra vegada al final de la continuació de la llera del riu ( de fet si segueixes el riu aniries a parar al mateix lloc però el camí és més de pedres ). Hi ha un camí que puja tot just uns 50 metres aprox. abans de trobar-se la carretera asfaltada. No hi ha cap senyal, però, se segueix per aquell camí, fins trobar un senyal metàlic de GR. No s'ha de seguir el camí del GR sinó prendre el de la dreta i després d'una estona ja es tornen a trobar els senyals de la MM. La clau és que s'ha de pujar; sinó puges t'has equivocat!

    5. Cal no confiar-se quan es va per una pista ampla perquè hi ha 2 ó 3 punts on et fan girar de sobte per camins més estrets ( de nit és fàcil seguir recte ).

    6. Si portes una estona sense veure cap senyal és millor anar enrera fins trobar-ne una a seguir i tenir el risc de perdre's. No cal refiar-se mai de seguir qui portes davant. Sempre cal estar atent a anar trobant els senyals. Si perds la concentració, de nit et perds segur.

    7. A més a més del frontal, si portes una petita llanterna de leds a la mà, és força útil per trobar senyals.

    8. Compte de no confondre els senyals de la Mm ( verd/vermell ) amb els del GR ( blanc/vermell ). Sovint coïncideixen però hi ha llocs que no ( especialment pel Parc Natural de Sant Llorenç )

    9. Cal vigilar amb els arbres caiguts arran de la darrera ventada/nevada. De nit , si només et fixes al terra, et pots menjar alguna branca amb el cap.

    10. Als trams de molta pujada i que no es pot fer corrent, si t'ajudes amb les mans recolzant-te als genolls, pateixes menys muscularment ( consell d'en Kilian Jornet, que a la pujada de les escales d'abans del Monestir he pogut comprovar que funciona molt bé). A les baixades amb pedres, cal aixecar força els peus i procurar trepitjar pla, per evitar ensopegar amb les pedres ( si arrossegues els peus, tens tots els números de tenir una bona caiguda ). Prefereixo fer passetes curtes i ràpides a passes llargues, ja que trobo que castigues menys les articulacions i sobretot l'esquena. Les pujades de pista amb pendent pronunciada, cal trotar amb gambada molt curteta per evitar fatiga muscular.

    ResponElimina
  6. Primer de tot, desitjar-vos a tots els membres del club que feu aquest any la MM molt bona sort, i tant debò, aconseguiu el vostre objectiu, per el que heu estat entrenant tant be, i desprès agrair el savis consells del "mestre" que tindré molt presents en la meva primera MM, el meu objectiu "agosarat" pel meu estat de forma es apropar-me a les 15 hores, m'hi deixaré l’ànima en el intent (amb cap).

    Salut i sort

    ResponElimina
  7. Si algú va a bcn a recollir el dorsal, li agrairia que em faci un canvi de samarreta (les talles son enormes)

    ResponElimina
  8. si alguien tiene intencion de recoger dorsal/camiseta en Bcn, que me avise y le doy mi justificante para que me lo recoja a mi tambien ;)

    ResponElimina
  9. Repetimos el domingo?? directamente a las 6 en Aiguafreda??? frontales, bocatas de nocilla, 2 litros de agua y la butifarra la podemos hacer en Collfornic ;)

    ResponElimina
  10. Si voleu podem quedar a les piscines i anem tots junts. Això de la butifarrada a Collformic és engrescador però aleshores faríem més de 3hores i crec que seria excessiu a una setmana vista.

    ResponElimina
  11. Si us sembla bé, quedem a les 6h a les piscines.

    ResponElimina
  12. OK, demà a les 6 a les piscines. Us proposo el següent:
    Fem el camí de la matagalls però al revés. La primera hora la fem caminant ( hi ha moooooolta pujada ) i provem els frontals els que n'hagin comprat de nous. Després fem entre una hora i 90' trotant i tornem a Aiguafreda vigilant de no fer-se mal corrent.

    ResponElimina
  13. Buona sera,io sonno a Roma ultimanto la mia preparacione per la Matagalli 2010. Buonas sensazionis en el mio rodagio de la notte Romana,finito il mio entreno de 1,45 minuti con la bella stampa di fondo de la fontana di trevi.
    E, come io dici sempre , punti peloti.

    ResponElimina
  14. Tongno Flori,

    Molto bene tuo entreni. Nosaltri molto contento tambene pur l'entreni d'ahir; Aquafredi - Collformico- aquafredi.

    Fernandi, in sua ligna; sempre regulare. Cesare, piu forte in descendi e Xavi estellare.

    Arriverdeci

    ResponElimina
  15. estellare o precipitato???

    ResponElimina
  16. Ja he acabat la preparació per la MM2010!!!
    La veritat és que ho estava desitjant, doncs tanta acumulació de km se m'estava fent pesat. Avui últim entrenament de 50' suau i a descansar una mica per carregar les piles.
    Espero que ens faci bon temps, tot i que les previsions son negatives.

    ResponElimina
  17. No quiero ser negativo, pero... meteocat
    Creo que la bajada a Aiguafreda la vamos a hacer en kayac :P ...y la subida als Cingles va a ser como el ataque al castillo de Takeshi de humor a amarillo :D
    Y ahora que voy a hacer yo con todos lo bocatas de nocilla que tenía preparados!

    ResponElimina
  18. Siempre negativo, nunca positivo !

    Pensa que no passarem calor... Les darreres previsions no són tan pessimistes i indiquen que poden haver alun ruixat, això sí, ocasionalemnt poden ser forts.

    Ja tinc la motxilla preparada. He fet un invent del TBO i portaré 2 frontals extres fixats a la motxilla. Com a mínim que no sigui per falta de llum !

    ResponElimina
  19. Acabo de veure el video,m'heu deixat impresionant. Sou un craks!!! Dessitjo que aquest cap de setmana us surti tot com espereu per que veien l'esforç que us ha soposat tot el entrenament per la Matagalls, us merexeu un bon resultat. BONA SORT!!

    ResponElimina
  20. Suerte a todos y que os vaya muy bien,campeónes.

    ResponElimina
  21. Sobretot, però sobretot, no feu cap mariconada demà perquè hagin caigut quatre gotes.

    Després d'un gran sopar, i de brindar amb una pòcima màgica( qe fa que encara el cap em doni voltes), en Flori, en Fernandi, en Xavi i un servidori, tenim clar que demà triomfarem.

    ResponElimina
  22. Despres que els meus comensals reconeguesin que eren les millors truites de patates,esparrecs i tonyina que mai han probat,ens en proposat fer valer els nostres entrenos per d'aqui unes horetes.
    Pluja,que pluja!!! El Tomas Molina te un proberbi que diu:

    Si fas un cami i pluja trobàs,no et preocupis ,continua endavant que la iaia Rufina sempre et cuidarà.(si es que estoy sembrao!!!)
    GRACIES PELS ANIMS!!!!

    ResponElimina
  23. Al final mi conciencia no me dejaba en paz y me fui a Collfornic :) ...bueno, eso, y que dejó de llover :P
    Después de sufrir lo insufrible llegué en 11:37! PRUEBA CONSEGUIDA!!!
    No es por quitarle meritos a las tortillas de Toni (que tenían un pinta increible), pero yo creo los exitos se van a deber a los entrenos de estos ultmos domingos, donde me lo pasé muy bien (a pesar de los madrugones), mucho mas que en la propia MM2010 :P Por cierto, ¿alguien tiene una silla de ruedas de sobras para prestarme esta semana?

    ResponElimina
  24. Cesar,me alegro de tu decision y de tu feliz final.

    A Jaume y un servidor no nos fue como esperabamos.
    Jaume con problemas de espalda,tuvo que abandonar en Sant Llorenç,y yo, despues de perderme en las Arenas(parezco novato todavia) sobre 20 minutos,llegue desanimado con 10 horas y 50 minutos,con el unico fin desde el km 70 de acabarla.

    Xavi y Fernando enviaron un mensaje atesorando un tiempo de 12 horas y 53 minutos,supongo que ya comentaran sus sensaciones.

    De Ferran i Miquel no hi sabem res ,que tal cracks?com va anar'

    ResponElimina
  25. Bona nit a tothom! Només dir que estic més que satisfet del resultat. Hem fet un temps de 12:32. Peró el millor de tot ha sigut el bon companyarisme i bon rotllo que hem tingut amb aquests 83,400 km tan llargs. Només donar les gràcies a tots els meus companys. Ferran,Joan, Jesus, Toni, Miguel, Manel, i algun nom que no m'en recodo. L?experencia ha sigut fatàstica...
    Companys el objectius s'han complert!!!!!!!!!

    ResponElimina
  26. Moltes felicitats a tots!!!
    Un servidor i en Fernando varem realitzar la travessa en 12h 53m.
    Les sensacions que et queden desprès de finalitzar la prova son inexplicables.
    Personalment, tenia la sensació de controlar perfectament la prova fins arribar a Vacarisses, però una davallada sobtada abans d’arribar a Monistrol, va fer que els últims km se’m fessin eterns (sobretot els 3 km del Control 9 a Montserrat).
    Suposo que em vaig topar amb el meu “mur” i es ara quan valoro més positivament el fet d’haver estat conservador durant tota la travessa.

    ResponElimina
  27. Hola, estoy súper contento por haber podido acabar mi 1ª MM, en el tiempo de 16h20’ que teniendo en cuenta que también me perdí en el km47 y que desde el km 29 fui solo, creo que no está nada mal, además del control 7 al 8 no sabía si estaba en una carrera, o era una apuesta personal, ya que lo hice completamente solo, no veía a nadie a mi alrededor, y esto suponía que tenía que ir buscando las marcas, hecho que creo que me ralentizó algo, al final el último km (¿por que le llaman el de las escaleras?) también se me atragantó bastante.
    Encantado de poder saludar en la salida a Jaume y Toni, y de saludar a Fernando, Xavi y Cesar (creo) cuando nos pasaron por el Pla de la Cama, por cierto…… ¿Nos adelantaron dos veces?, aquest runners pixan molt……

    ResponElimina
  28. Moltes felicitats a tooots!!!
    em venen ganes d'apuntar-me l'any vinent!
    salut i fins aviat.

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.