diumenge, 17 d’octubre del 2010

Recull de premsa; mundial de mitja marató

Kiprop entrant vencedor ( foto IAFF - Getty images )
(AFP)
NANNING, Xina — El kenyà Wilson Kiprop va guanyar aquest dissabte a Nanning el mundial de semi marató i va posar fi a quatre anys de domini del eritreu Zersenay Tadese, mentre que en la categoria femenina es va imposar la seva compatriota Florence Kiplagat.
La kenyana, campiona del món de cross en 2009 i que sortia com a favorita de la prova, va arribar a la meta amb un temps d'1 hora 8 minuts i 24 segons, per davant de l'etíop Dire Tune, a 10 segons, i d'una altra kenyana, Peninah Arusei, a 41 segons de la capdavantera.
El títol masculí es va decidir en els últims metres, en l'esprint entre Kiprop i Tadese, plusmarquista mundial de la distància (58.23) i va ser finalment el kenyà el que es va portar la victòria, amb 4 segons d'avantatge i un temps total d'1 hora i 7 segons.
"Abans de l'esprint no tenia molta confiança. Sabia que la victòria es decidiria en els últims 200 metres, per això vaig intentar reservar forces. En els últims 100 metres, em vaig adonar que era el més fort i que podia guanyar", va explicar Kiprop, de 23 anys, després de la victòria.
El seu compatriota Sammy Kitwara va quedar en tercer lloc, a 15 segons del capdavanter.


Resultats del mundial de semi marató de Nanning:
HOMES:
1. Wilson Kiprop (KEN) 1h00:07.
2. Zersenay Tadese (ERI) a 04.
3. Sammy Kitwara (KEN) 15.
4. Silas Kipruto (KEN) 56.
5. Samuel Tsegay (ERI) 1:06.
...
DONES:
1. Florence Kiplagat (KEN) 1h08:24.
2. Dire Tune (ETH) a 10.
3. Peninah Arusei (KEN) 41.
4. Feyse Tadese (ETH) 1:04.
5. Joyce Chepkirui (KEN) 1:06.

1 comentari:

  1. Veient els darrers 10' del vídeo de la cursa i l'sprint final sembla que si Tadese no hagués tingut algun tipus de problema físic, potser hauria guanyat.
    També és força curiós veure la manera diferent que tenien de prendre el giravolt de 180º.

    En qualsevol cas, quina manera de córrer !

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.