dijous, 27 de gener del 2011

Recull de premsa; Alcober carrega contra la Federació Espanyola

La RFEA vol imposar el carnet del corredor a tots els atletes, populars o no. A Barcelona no ho accepten
 EFE

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, va assenyalar ahir que l'exclusió de les proves atlètiques barcelonines del calendari de curses de la Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) es deu a "les exigències de la RFEA" i "la impossibilitat de complir-les ".

La principal d'elles, segons va revelar Alcober, és l'obligació de facilitar la base de dades amb els participants en les proves, una informació de la qual és propietari l'organitzador. "Els corredors ens donen les seves dades en funció que es mantingui una estricta confidencialitat sobre ells i que són exclusivament per a ús privat", va explicar Alcober.


Alcober va parlar clar

L'assumpte es remonta al 17 de març de l'any passat, quan la RFEA va presentar el carnet del corredor, que seria obligatori per participar en curses populars federades del calendari de la RFEA a partir de l'1 de novembre.

Fins aquesta data, el carnet del corredor era gratuït, però a partir d'aquesta data costaria 9 euros anuals. . El pagament és voluntari, però els corredors, a canvi, han de cedir les seves dades al programa carnet corredor de la RFEA.

I aquest és el principal punt de desacord, ja que els organitzadors de carreres han de cedir les seves bases de dades, el que podria allunyar molts corredors de les carreres que la RFEA volia passar a controlar.

L'Ajuntament de Barcelona es va mantenir contrari a aquesta exigència i tant la 'Cursa dels Nasos' com la Mitja Marató i la Marató de Barcelona han estat exclosos del calendari de competicions de la RFEA.

 "El conflicte no l'hem generat nosaltres.  Portem molts anys treballant perquè la gent faci esport i l'atletisme popular ho és. Nosaltres mantenim els nostres principis i no neguem la participació d'atletes d'elit amb els populars ", va insistir Alcober.

"No podem entendre i no sé quina explicació dóna la Federació Espanyola per excloure a Barcelona del seu calendari de competicions per mantenir la responsabilitat que tenim sobre les proves que organitzem i no facilitar a ningú les dades dels corredors", ha insistit.

Alcober va afirmar que amb tot aquest assumpte "la primera perjudicada és la pròpia Federació Espanyola", però a més aquesta decisió "també perjudica els corredors populars i als professionals que vulguin venir a córrer".

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=735549&idseccio_PK=1564

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.