dijous, 17 de febrer del 2011

XV Cursa de muntanya la Vall del Congost

20 de març de 2011 a Aiguafreda


Dos recorreguts: marató (3.200 metres +) i mitja marató (1.900 metres +)

Aprofitant la privilegiada situació dels municipis d’Aiguafreda, el Figaró, Sant Martí de Centelles i Tagamanent enmig de la vall del riu Congost, formada pels Cingles del Bertí a un costat i el turó del Tagamanent a l’altre, ja dins el Parc Natural del Montseny, us proposem novament un recorregut pels corriols i camins d’aquests indrets envoltats de pins i alzines, lluny de l’asfalt i els cotxes habituals en moltes proves.

O sigui, que si no et fa por córrer amb neu, amb fang, travessar rius, anar per corriols amb bardisses, etc..., ja saps on has de venir a córrer. A més a més, amb l’esforç que requereix superar els 1.900 metres de desnivell positiu a la mitja marató i 3.200 de desnivell positiu a la marató, entre les comarques d’Osona i el Vallès oriental. (Distància homologada pel Grup d’Atletes del Congost, G.A.C).

Marató Vall del Congost 35€ (federats) i 40€ (no federats) ; inscripció
Mitja-Marató Vall del Congost 17€ (federats) i 22€ (no federats) ; Inscripció

Perfil de la cursa i mapa del recorregut:



8 comentaris:

  1. Jo estic inscrit a la marató.
    A veure si algú s'anima a fer una tirada llarga per muntanya, dissabte o diumenge.
    Fins aviat,

    ResponElimina
  2. Jo estic inscrit a la mitja (que no es cap mariconada),Xavi, ja ens comentaràs els 32 km que faràs el proper diumenge amb l'organitzador de la cursa més dura de tota Espanya.que no et passi res!!!,ji,ji,riji!!
    Tinc que reconeixer que això de travesar rius en plena cursa i pujades de no se quin tant per cent,dona una mica de respecte,encara que les novetats en una temporada carregada d'asfalt,sempre dona motius de agafar-la amb més ganes.

    ResponElimina
  3. Ahir vaig tenir la sort de poder compartir un entrenament de muntanya amb en Toni de Arriba, integrant del Club d’Atletes del Congost i organitzador de la Cursa de La Vall del Congost.
    Sortida a les 7h del matí, amb la intenció de fer 32km del recorregut de la marató.
    Era conscient del que m’esperava, per aquest motiu, de bon principi, varem agafar un ritme suau, fent tots els trams de pujada caminant lleuger.
    Enseguida vaig descobrir en que consistia córrer per muntanya i el significat de no tenir por. Les pujades les feia caminant a un ritme que ni “trotant” aconseguia posar-me al seu costat, i les baixades amb una tècnica espectacular esquivant tot tipus d’obstacles (branques, bardisses, pedres, sots, ....).
    Constantment escoltava el consell “allarga la cama!!!”, i la veritat es que ho intentava, però córrer per un terreny tant poc estable, a la velocitat que ho feia, la veritat es que em feia patir molt.
    Poc a poc, vaig anar agafant velocitat en els descensos, però les pujades constants em trencaven les cames. De baixar ràpid, passaves a afrontar un fort desnivell, fet que t’obligava a tenir una fortalesa de cames que no tinc.
    Vaig anar tota l’estona a remolc i al km 19, quan es divideix el recorregut de la prova entre mitja i marató, vaig decidir que per ser el primer cop, ja en tenia prou.
    El resultat final va ser fer el recorregut de la mitja marató en 3h.
    L’experiència ha estat fantàstica, però m’ha servit per adonar-me que no estic preparat per afrontar els 42km de la marató, al nivell que jo creia, doncs em falta enfortir les cames i millorar la tècnica en el descens.
    Lluny de desanimar-me, m’ha fet prendre consciència que aquestes tres setmanes que em queden he de treballar més la muntanya, i puc confirmar, com diu en Toni Flores, que la mitja marató no es cap mariconada.
    Vull agrair a Toni de Arriba la dedicació que va tenir ahir en ensenyar-me el recorregut de la mitja de la Vall del Congost, doncs ha estat una experiència inoblidable, i animo a tothom qui vulgui viure una experiència diferent, a participar-hi, doncs l’entorn per el que es desenvolupa la cursa és paradisíac.
    Fins aviat,

    ResponElimina
  4. Dissabte a les 7h tinc intenció de fer tirada llarga per preparar la Vall del Congost.
    A veure si s'anima algú, que aquestes tirades millor fer-les acompanyat que sol.
    Si us sembla bé, sortim de les piscines.
    Fins aviat,

    ResponElimina
  5. Degut a una mega-ampolla que em vaig produir a la pasada marató de Barcelona,el index de probabilitats per participar a la mitja del Congost es bastant minça.Però faré costat al nostre company Xavi Roca,que te un gran repte per endavant amb un terreny que li es completament nou.

    Per cert!! no us perdeu la seva nova faceta mediatica- televisiva el proper dilluns a votv,on promet una entrevista digne d'un gran secretari de un gran club.
    Sort Xavi pel diumenge,vigila els turmells!!

    ResponElimina
  6. Dono fe de la "mega" ampolla d'en Toni.
    Llàstima que no puguem compartir cursa tot i que la sortida de la mitja és una hora més tard que la marató.
    Gràcies per els ànims.
    Fins aviat,

    ResponElimina
  7. Per cert Toni, respecte a fer-me una entrevista, ja pots reconèixer que ha estat cosa teva.

    ResponElimina
  8. Jo també estaba inscrit a la Mitja Marató de la vall del congost,puc donar fe que m'agradat molt: també dic que a sigut una experiència que la recordare molt temps.Le trovat molt dura,tinc les cames...uf uf uf:2:52h;Els dos craks jaume i toni gracies per ser allà.Xavi com anat la Marató?

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.