dissabte, 28 de gener del 2012

Recull de premsa; el 9nou - Patrick Makau estrella de La Mitja

La prova tornarà a reunir els millors especialistes mundials

El millor especialista del món en marató, Patrick Makau, serà l’estrella de la 26a edició de la Mitja Marató de Granollers, el 5 de febrer. El kenyà prendrà així el relleu a figures com Gebrselassie, Baldini o Wanjiru. El millor atletisme de fons mundial passa per la Mitja.
Makau, el dia que va fer rècord del món a Berlín
El currículum de Patrick Makau impressiona. L’atleta kenyà de 26 anys té el rècord mundial de marató amb una estratosfèrica marca de 2h 03min 38s (li va arrebassar a Haile Gebrselassie, el 25 de setembre de l’any passat a Berlin); té una millor marca de mitja marató de 58min 52s i en el seu palmarès destaquen les victòries a les maratons de Rotterdam i Berlin i les mitges maratons d’aquestes ciutats, i de Ras Al Khaimah. Makau, el millor del món en la seva especialitat, serà l’estrella de la Mitja Marató de Granollers-les Franqueses-la Garriga, el 5 de febrer. D’aquesta manera, els organitzadors han tornat a reeixir en l’intent de complementar la vocació popular de la cursa amb la participació d’estrelles internacionals que aportin prestigi, visibilitat i ressò.


“La primera opció era Haile Gebrselassie, perquè crèiem que aquest podria ser, segurament, el seu últim gran any; però no vol córrer fins a la marató de Tòkio. L’opció d’en Makau l’estem treballant des d’abans de l’estiu. Creiem que és el successor natural de Sammy Wanjiru, i pot ser que aquest any sigui campió olímpic”, va explicar el responsable dels fitxatges, Joan Villuendas, en la roda de premsa de presentació de la Mitja, dimecres al restaurant granollerí La Taverna d’en Grivé. Per la seva banda, el president de l’AE la Mitja, Toni Cornellas, va apuntar que era un èxit haver portat Makau “perquè va a molt poques curses”. El kenyà serà el centre d’atenció indiscutible de la cursa, i protagonista d’un cartell d’atletes d’elit molt atractiu. D’entrada, Makau tindrà al costat quatre compatriotes –Luka Kanda, Hillary Kipchumba, Bernard Kitur i Hillary Yego– que baixen tots d’1h 2min, a banda de diversos campions d’Espanya, Catalunya i europeus de marató i mitja marató. La presentació va aplegar, com és habitual, els tres alcaldes de la cursa –Josep Mayoral, Francesc Colomé i Meritxell Budó–, representants dels principals patrocinadors –la Caixa, Adidas i Diputació de Barcelona– i, per la part dels corredors, el terrassenc Jaume Leiva, actual campió de Catalunya de mitja marató. En la seva habitual funció de presentador de l’acte, Toni Cornellas va voler remarcar el salt qualitatiu que fa la cursa amb l’augment de participants fins a 10.200 i el conseqüent desdoblament del recorregut. “El que hem fet enguany és injectar una perspectiva de futur: l’objectiu és arribar al 2015 als 15.000 corredors”, va explicar Cornellas. 

EL SERVEI MÈDIC PROFESSIONALITZAT
L’augment de participants ha comportat un augment de recursos i personal en tots els aspectes de la cursa, i també un increment de l’exigència en el servei d’assistència mèdica. En aquest sentit, Toni Cornellas va anunciar que aquesta vessant “s’ha professionalitzat: hi haurà un CEM [Centre d’Emergències Mèdiques] a l’arribada; tindrem 10 ambulàncies, 10 equips de metge i infermera, doctors per als diabètics i assistència al llarg de tot el recorregut”, va explicar el principal responsable de la Mitja.

3 comentaris:

  1. I de nosaltres no diu res? Com són aquests organitzadors de La Mitja ...

    Bé, ells s'ho perden.

    ResponElimina
  2. Trobo que per ser la gran cursa del club, l objectiu secret de molts a4's i la millor mitja del món mundial trobo el bloc poc escalfat!!!! Es que tothom està tan ginyat com jo o es que el fred ens te a tots una mica arronsats? Jo ja somia amb el passeig aquell de la Garriga que se'm creua cada any

    ResponElimina
  3. Sobre aquest tema volia dir vàries coses:
    La primera és que "makau" bé aquest home,
    La diferència amb mi és que jo arribaré amb els "mataus",
    Crec que està bé portar a algun crack per fomentar l'atletisme. Aquest noi podria fer una gran marca. Millor que portar al Paquirrín a l'Eibisi, pex...

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.