dilluns, 28 de gener del 2013

Mitja marató de Granollers - falta una setmana



Ja la tenim aquí. Falta poc menys d'una setmana !

Per molts de nosaltres la Mitja és un dels objectius prioritaris de la nostra temporada. És per això que a la darrera setmana d'entrenament molts tenim dubtes; que si hem entrenant poc, que si arribem passats de forma, que si em fa mal el peu, o si començo a tenir símptomes d'un constipat. I si provo de prendre'm un gel a la Garriga ? Surto a sac o conservador ?
Aquestes sensacions o dubtes són normals de tenir. És més, fins i tot es podria dir, que és aconsellable de tenir-los ja que és símptoma que estem concentrats i per nosaltres és important la cursa de diumenge. El que hem d'evitar de totes totes és passar a obsessionar-nos.
Donar consells és molt fàcil, seguir-los no tant i que siguin bons o útils ja és més difícil perquè cada corredor és un món i el que li pot anar bé a un corredor no li va bé a un altre.
De totes maneres ens aventurem a donar els següents consells:
  • No forçar en els entrenaments de la darrera setmana; la possible millora que es pugui tenir serà ínfima però en canvi si ens passem podem esguerrar els entrenaments de setmanes o mesos previs
  • No fer coses rares ni la setmana prèvia, ni el dia de la cursa ni durant la cursa. Intenta fer la vida més normal que sols fer. Els experiments que els facin els altres. Per tant ni fer dietes estranyes, ni prendre gels que no ho hagis provant prèviament, ni estrenar sabatilles ni roba el dia de la cursa, etc...
  • Adequa l'escalfament i la roba a la climatologia de la cursa. Escalfa correctament sense passar-te i procura no passar fred a la sortida ( duent si de cas bosses de deixalles o roba vella per tirar just abans de la sortida )
  • Posa't vaselina als peus, aixelles i mugrons.
  • Córrer de menys a més. Aquest consell és útil a la majoria de les curses però especialment important a la mitja de Granollers, per la seva especial altimetria. Si arribes a la Garriga relativament fresc, a la tornada es pot córrer molt i recuperar molt de temps. Des del punt de vista motivacional veure que acceleres el ritme i vas passant a altres corredors ajuda molt.
  • Tria el grup correcte a la cursa; no vulguis sí o sí seguir a un company d'entrenament o amic. Cadascú ha de fer la seva cursa.
  • No t'obsessionis amb una marca objectiu o ritme previst. No siguis esclau del rellotge o del GPS. Només posa't un ritme màxim a l'anada i no el superis mai encara que et sembli que vas bé.
  • Siguis respectuós amb els altres corredors, amb el medi ambient i amb tu mateix. Intenta ajudar als altres que corren amb tu,  no destorbant-los fent canvis de direcció sobtats, per exemple. Facilita la tasca de l'organització i als voluntaris, procurant tirar les ampolles d'aigua en els llocs indicats. Respecta't a tu mateix sortint des del calaix que et pertoca i fent el recorregut complet sense retallar a les voreres o rotondes.
  • Has de mantenir sempre un posat correcte; evitar gemegar o gesticular excessivament. No per cridar més o gesticular més, pateixes més ni estàs fent res més de valor que els altres corredors. Intenta córrer sempre de forma relaxada, correràs més i patiràs menys.
  • I sobretot un consell molt important; procura no marejar als companys, amics i sobretot a la família sobre la teva cursa. No cal explicar fil per randa la teva cursa des del km 1 al 21. Pensa que molts que et preguntaran sobre la teva cursa ho fan per compromís i que l'única cosa que estan esperant és la seva oportunitat per endossar-te amb ets i uts la seva pròpia cursa.
Recordeu que tots els socis del club i els participants al programa d'entrenament de la mitja de Les Franqueses ens reunirem una hora abans de la sortida a l'aparcament del Carrefour per fer-nos la tradicional fotografia pre-mitja.

Sort !

6 comentaris:

  1. Per diferents motius, no podré córrer ni tant sols el quart de mitja, però si podré venir a veure als meus companys lluir-se, animar-los i fer alguna fotico pel blog. Molta sort a tots!
    Per cert, entre els actes que durà a terme l,organitzaciò de la mitja, hi ha un que em fa especial il.lusió, que és la projecció d,un video a la façana del museu de Granollers el divendres i dissabte d,aquesta setmana, a on podrem veure un company del club a qui m,estimo molt, molt, moltíssim.
    P.D.: que ningú es perdi el 9nou d,aquest divendres!!! També ve amb sorpresa!!!..Ón és el Wally??

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pels consells.

    Per cert, per fer la foto quedem una hora abans de la sortida, llavors a les 9.45???

    Algú sap alguna cosa d'una foto el divendres a l'entrenament de preparar la mitja?

    Eva sempre em fa molta il·lusió quan et sento animar-me. Ets la millor animadora del club, entre d'altres moltes coses! A veure si et veig... amb tanta gent és difícil.

    ResponElimina
  3. Com a co-propietari i distribuidor de la microcerveseria catalana CATALAN BREWERY i fruit de l'amistat amb el Club d'Atletisme A4elKM, en especial amb el seu president Toni Flores, vull desitjar una MOLT BONA MITJA a tots els runners que prepareu la cursa, un dels goigs de la nostra ciutat, amb el Club A4elKM i la col.laboració del PATRONAT D'ESPORTS DE LES FRANQUESES DEL VALLÈS.
    La MITJA ha esdevingut per molts de nosaltres una fita, una il.lusió i després de no poques alegries i misèries un orgull personal i de superació per a tots nosaltres; i que millor per comentar les nostres inacabables aventures i anècdotes que envoltats dels nostres amics i companys de trajecte, ja sigui amb "agulletes" o amb l'incontinguda eufòria, pero sempre al voltant d'un bon glop de CATALAN BREWERY.
    JOIN THE BEER REVOLUTION I A PETAR-HO DIUMENGE.

    ResponElimina
  4. Moltisimes gracies Joan pel teus anims,i pels teus obsequis!!Ens agrada molt que els petits empresaris, col.laborin amb l'atletisme,com tambe, vas fer a la nostra primera cursa "els 10 de Les Franqueses".

    El proper dilluns farem l'entrega dels teus 90 lots de cervesa que ens obsequies ,pels atletes del programa "prepara la mitja".
    Gracies pel tracte dispensat al nostre club i a l'atletisme en general.

    Ens veiem.

    ResponElimina
  5. Demà correré la mitja marató de Granollers.

    Això no és cap novetat perquè ho porto fent de manera consecutiva els darrers 12 anys, però poder ser-hi demà em fa una especial il·lusió. Fa un mes que tenia assumit que no podria córrer. Després d'un any 2012 nefast des del punt de vista atlètic, on un seguit de lesions no m'han permès entrenar mínimament , vaig començar a córrer l'1 de gener. Des des alehores porto entrenant tots els dies. No ha estat fàcil perquè en tot aquests 33 dies el dolor o les molèsties han estat les meves companyes inseparables d'entrenament. Però la il·lusió de ser-hi m'ha permès poder continuar.

    Demà no arribo en un bon estat de forma, però tan és; hi seré. Sóc conscient que faré amb diferència la pitjor marca de totes les altres anteriors edicions. Però no m'importa perquè hi seré i perquè m'hi deixaré la pell per fer-ho el millor possible.

    Reconec que el més intel·ligent i sensat seria córrer per "gaudir" de l'ambient però jo no en sé. Jo corro per competir. Sóc així ; no puc canviar i no vull canviar.

    ResponElimina
  6. Tota la gent que et coneix i t'aprecia segur està molt contenta de la teva actitud i la manera que tens d'entendre l'atletisme Jaume, particularment molt content de poder correr al costat teu, si puc i tinc forces després d'estar dos dies de peu a la fira de la mitja.
    Enhorabona per la teva reentré i molts anims per demà,segur estaràs en el "candelero"

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.