dilluns, 11 d’abril del 2011

Recull de premsa; El mundo deportivo - Cursa dels Bombers

Joan Justribó
Barcelona 2011.04.11
 
El subcampió europeu de cros, Ayad Lamdassem, i la medallista de bronze en 1.500 en el passat Europeu, Natalia Rodríguez, van guanyar ahir per primera vegada la Cursa Bombers, però la veritable notícia del dia no va ser el seu triomf, sinó el degoteig interminable de samarretes groc-pistatxo i negre que van entrant a la meta de Marquès d'Argentera després d'ells.  15.000 homes i una mica més de 5.000 dones, van fer realitat el rècord absolut de participació de la cursa que organitza Nike a Barcelona des de fa 13 anys, i que mai ha deixat de créixer.
El concepte espectacle i festa camina sempre, a més, de la mà de la Cursa Bombers, i ahir no va ser una excepció. La sortida, ni més ni menys que 11 minuts des del primer a l'últim corredor en posar-se en acció, va ser digne de veure, amb la música d'AC / DC com motivant i eixordadora banda sonora.  Després, la calor va escalar fins als 25 graus i va lluir tant el dia que va arruïnar les marques dels millors, que haurien agraït un clima una mica més fresc per córrer millor.

Aquest va ser un dels factors que va espatllar la marca del guanyador, però no l'únic. Si la Cursa Bombers s'ha guanyat en els últims anys la merescuda fama de posseir un dels circuits més ràpids del món, ahir era difícil mantenir aquest cartell i Lamdassem (30'02 ") es va conformar amb la pitjor marca per a un guanyador en qualsevol de les edicions disputades a Barcelona, ​​a gairebé dos minuts del millor registre en ruta de l'ex marroquí i avui internacional espanyol. Feia massa calor, però tampoc va trobar Ayad oposició que li empenyés cap a un temps millor. Agradézcanlo una vegada més al contenciós que aquesta i altres carreres populars han mantingut amb la RFEA pel famós i 'tort' Carnet del Corredor i la base de dades d'atletes que reclama la federació i que diverses carreres, també la Bombers, es neguen a lliurar. Per això la carrera de Nike es va sortir del calendari nacional i per això no hi va haver ahir africans ni atletes que no tinguessin llicència per la Federació Catalana. Per això-i per la imminent Marató de Londres, en el cas de Chema-s'ho miraven ahir des de darrere de la tanca Chema Martínez i Nuria Fernández en lloc de córrer.

Massa sols

En aquestes circumstàncies, Lamdassem i Natalia van fer bé la seva feina i van guanyar sense una real oposició. L'atleta establert a Lleida va trobar la companyia de Daniel Pérez i Pol Guillén, i els tres van passar junts l'equador dels 5 km. en 15'34" després d'una sortida massa lenta. El trio no es va dissoldre fins al km. 7, quan Lamdassem va canviar de ritme i es va trobar sol seguida, llançat cap al triomf que 'compartir' amb un grup de bombers que es van colar en el tram final del cirtcuito lluint samarretes amb reivindicacions laborals.

Per darrere, Guillén, amb flat des de mitja cursa, no va poder salvar la segona plaça, que va ser per Daniel Pérez. Lamdassem va trobar a faltar "una sortida més ràpida i que hagués tingut una mica més de competència, això pot provocar tret una mica més al crono. Però m'agradaria tornar, és un circuit ràpid". L'ex marroquí està preparant el seu debut a la marató, que es produirà a Hamburg.

En la versió femenina, Natalia Rodríguez va córrer en solitari des de la sortida, sense veure Meritxell Bonet o Sílvia Ferrer, que van completar el podi més d'un minut després de la tarragonina, la marca (35'25 ") va ser pitjor que fa dos anys , en la seva única visita anterior a la Bombers. Els 10 km. no són el mirall de Natalia, que no obstant això està més que contenta en un any sense una sola lesió ni el més mínim aturada en el seu camí cap al Mundial de Corea.
Resultats i classificacions:

Categoria masculina
1. Ayad Lamdasemm 30:02
2. Daniel Pérez 30:52
3. Pol Guillén  31:23

Categoria femenina:
1. Natalia Rodríguez 35:25
2. Meritxell Bonet 36:43
3. Silvia Ferrer 37:29

Resultats dels atletes del Club a4elkm

194 Jordi Cuenca 36:49
444 Santi Carreras 38:48
1093 Lluís González 41:13
12946 Mireia Massot 58:56



5 comentaris:

  1. El recorte de prensa del mundo deportivo, explica perfectamente esta cursa, que para mí es una de las mejores en cuanto a espectáculo, ambiente, buen rollo y participación. Es impresionante, brutal, verte envuelto de 20.000 Runers vestidos iguales y todos con un mismo objetivo, el compartir unas zancadas por la ciudad más bonita de Europa “BARCELONA”.

    Mi imagen de esta cursa, cuando giras y enfocas via laietana, el mar al fondo, el sonido ensordecedor de las batucas a un ritmo brutal y un mar de Runers que mas que corriendo parece que estén bailando, en dos palabras “IM-PRESIONANTE”.

    Que hacía mucho calor, que no es lo ideal para hacer marca, que te tropiezas con la gente, que no pude bajar de 40’ por no entrenar por la lesión… (Los runers siempre nos estamos quejando) Mirémoslo desde otro prisma, día fantástico de sol, con amigos disfrutando una cursa, musiketa guapa y un ambiente genial, con un montón de gente que te anima al pasar en vez de estar en la playa, tremendo documento.

    Enhorabuena a todos los participantes del club, que hemos compartido la experiencia, a hora a esperar BOMBEROS 2012.

    ResponElimina
  2. PD.
    Se me olvidaba aunque sea una "Mariconada" y no haya cumplido mi objetivo, he bajado mi marca de 10km en 2’’ olee!! jejeje…
    Y felicitar a mi compañero de entreno Esteban Romero, por su pedazo de marca 39’01’’ en su primera cursa de 10km.

    ResponElimina
  3. Encara que la calor va ser un impediment per fer millors marques,deu n'hi do tots quatre,felicitats!!

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats a tots !

    Deu n'hi do la foto de l'Esteban i en "peix". Ni que fossiu models !!!!

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats a tots els companys i companyes que vareu córrer diumenge.
    Fins aviat,

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.