dijous, 7 de març del 2013

Sabatilles Solidàries 2013

El projecte “Sabatilles Solidàries”, que es desenvolupa durant els dos dies que dura la fira del corredor de la Marató de Barcelona, és un projecte de l'associació corredors.cat que consisteix en la recollida de sabatilles usades i en bon estat general, per a ser entregades a entitats que ajuden gent necessitada.

Aquestes són:

• Assís Centre d’Acollida: Associació sense ànim de lucre de Barcelona dedicada a l’atenció integral de persones en situació de sense llar.

• Figueralia: ONG que recull material esportiu per a ser donat a entitats benèfiques.

• Arrels: Col•laboren en el desenvolupament integral de les persones en situació d’exclusió social, concretament en el de les persones sense sostre que es troben en una situació més crítica.

• Rauxa: Treballen per a la rehabilitació de persones marginals del carrer que pateixen alcoholisme crònic.

• Casal dels Infants del Raval: L’objectiu és aconseguir millores concretes i duradores en la qualitat de vida dels infants, joves i famílies en situació o risc d’exclusió social.

• Centre Maria Reina: Centre adreçat a menors que estan tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància.

QUINES SABATILLES?

Quan es va plantejar aquesta idea tothom la va considerar bona, però es va generar un petit debat sobre donar coses que a nosaltres ja no ens serveixen. Algunes persones deien que no els semblava ètic donar unes sabatilles amb l’esmorteïment esgotat, ja que ells no les usarien si els hi donessin. Cal tenir ben clar que les entitats receptores accepten aquest fet, doncs volen el material per a caminar, no per a córrer.

No obstant, les sabatilles hauran de complir uns requisits mínims:

• El tèxtil i la sola han d’estar sencers. No acceptarem sabatilles amb esquerdes a la sola o trencades per la zona tèxtil.

• Cal entregar-les amb plantilla. No cal que sigui original, però ha de ser del mateix nº que la sabatilla. És a dir si algú té unes Asics Cumulus, ha perdut la plantilla i té la d’unes NB 1080, ja serveix.

• Han d’estar netes. Amb una rentada usant el programa curt n’hi haurà prou.

• Poden ser d’entrenament per asfalt, mixtes, de competició o de trail. S’accepten sabates de muntanya, com les que Salomon ha popularitzat en els darrers anys.

• També s’acceptarà roba, principalment samarretes. En aquest cas haurà de ser nova del tot o utilitzada tant poc que no es noti que s’ha usat.


ON I QUAN POTS FER EL TEU DONATIU:

La recollida es produirà durant la fira del corredor, situada a l’expo de la Marató de Barcelona, Av. Reina Maria Cristina, pavelló 6. Allà hi haurà un estand específic per a aquest projecte.

És a dir, divendres 15 i dissabte 16 de març de 2013. Horari: de 10 del matí a 19.00 ininterrompudament.

Us animem a que aneu guardant les sabatilles i les porteu a la recollida. No cal que esteu inscrits a la marató. Ho pot fer qualsevol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.