dimecres, 20 de març del 2013

És segur córrer una marató ?


Els organitzadors de la marató de Barcelona es plantegen demanar un certificat mèdic a les persones que s’inscriguin. És la conseqüència per la mort d’un atleta de L’Hospitalet de Llobregat diumenge passat quan va arribar a la meta.
N’han parlat avui al programa Migdia de 8TV  amb Cinto Ajramrunner i autor de Les 100 llistes per a runners, Ricard Serra, cardiòleg de l’Hospital de Sant Pau, i Miquel Pucurull, atleta de l'a4elkm de 74 anys.

2 comentaris:

  1. Jo crec que córrer com qualsevol activitat té un cert risc. El risc 0 no existeix mai; el que s'ha de valorar què és el que guanyes i el que pots arribar a perdre.

    La meva opnió és que tot i que les proves d'esforç són útils, passar-ne satisfactòriament una no vol dir que no puguis tenir un ensurt d'aquesta mena. El fet és que esportistes professionals que en passen diverses durant la temporada també han estat afectats per aquest tipus d'accidents.

    El que és obvi és que si mai no has practicat esport o fa molt de temps que no en practiques és altament recomanable de fer-ne una.

    Jo penso que el corredor de marató hauria de ser un corredor que ja fa anys que entrena. Demanar una prova d'esforç o un certificat mèdic sembla més una forma de curar-se en salut de l'organització més que cap altra cosa.

    Crec que seria més lògic i pràctic demanar que s'acrediti una marca prèvia mínima en una prova com una mitja marató en funció de l'edat , que no pas la prova d'esforç o certificat.


    ResponElimina
    Respostes
    1. ole , jaume como siempre diciendo las cosas claras , yo comparto tu opiion creo que lo mejor son acreditar marcas .

      Elimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.