divendres, 18 de febrer del 2011

100 km per eradicar la pobresa; a4elkm a la trailwalker 2011

Quatre persones.100 kilòmetres. 36 hores. Una causa.

El Trailwalker és el major desafiament esportiu per equips del món per lluitar contra la pobresa. El desafiament consisteix a recórrer a peu 100 km en un màxim de 36 hores amb equips de quatre persones. Els membres de l’equip han de començar junts, mantenir-se junts i acabar junts.

L’objectiu? Lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Per això els equips es comprometen a aconseguir donatius per a Intermón Oxfam. Cada aportació millora moltes vides, així que el nostre club a4elkm ha decidit col·laborar-hi inscribint-hi un equip. Entre tots contribuirem a aconseguir un món més just.

Com va començar tot? El Trailwalker era en el seu origen un exercici militar d’entrenament per al Regiment Gurkha a Hong Kong. El 1986, va passar a ser un esdeveniment Oxfam per recaptar fons i des d’aleshores ha anat creixent fins a convertir-se en un dels reptes esportius més importants, amb edicions anuals a diversos països del món.

Per participar en el Trailwalker, els equips hem d’aconseguir donatius per donar suport als més de 400 projectes que Intermón Oxfam du a terme en quatre vies principals d’actuació: cooperació al desenvolupament, acció humanitària, incidència política i comerç just. Cada equip es compromet a recaptar com a mínim 1.500 euros.

La cursa començarà el dissabte 7 de maig de 2011 a les 9.00 hores a Santa Maria de Palautordera i segueix la ruta senderista de "els tres monts".És un itinerari de baixa muntanya el nom de la qual indica el pas pels tres massissos convertits en parcs naturals més pròxims a la ciutat de Barcelona: el Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montserrat. Aquest recorregut permet als amants del senderisme endinsar-se en paratges desconeguts i arribar fins a punts emblemàtics de la Catalunya prelitoral.

Tothom que vulgui ajudar al club en aquesta acció solidària pot col.laborar de diverses formes:
- participant a la I cursa Granollers Solidari del 13 de març
- comprant una samarreta específica per l'ocasió


Estem segurs que tots vosaltres ens ajudareu a assolir aquest repte !
Gràcies per endavant !!!!!!

11 comentaris:

  1. Com a integrant de l’equip a4elkm, he de dir que la participació en aquest projecte va més enllà de fer una travessa de 100km.
    L’objectiu en si, no es aconseguir finalitzar tot l’equip la travessa, ni quedar en la millor posició de la classificació general. L’objectiu és aconseguir recaptar donatius per el projecte que Intermón Oxfam promou.
    De la mà de Granollers Solidari, estem treballant en una sèrie d’actuacions amb la finalitat de recaptar fons. D’aquesta manera, s’intenta aconseguir la col•laboració de la gent en el projecte, no limitant la participació en el simple donatiu.
    Considero que tant la samarreta tècnica, com la cursa solidaria, són un bon exemple de que es poden fer coses per una causa solidària i alhora donar valor al donatiu.
    Es per aquest motiu, que animo a tothom tant a comprar la samarreta, com a participar a la cursa solidaria del proper 13 de març, doncs a part d’endur-se una gratificant recompensa, contribuireu amb la vostra aportació que aquest món sigui una mica millor.
    Moltes gràcies per la vostra participació per avançat, i espero que el proper 7 de maig puguem estar satisfets de l’aportació que com a club hem realitzat.
    Fins aviat,

    ResponElimina
  2. ( comentari sobre l'entrenament d'avui diumnege 17 de preparació per la Trailwaker2011)

    M'ho he pasat de conya, ara estic trinxat del genoll, quasibe no puc ni caminar, però ha valgut la pena, un entrenament d'aquestes dimensions no nes pot deixar perdre poer res del Mon. I la ST ja ni te cuento, al final 34 kms. i 1500 mts. de desnivell positiu. Gràcies Cracks per la vostre companya. Fins la propera!
    Salut i Muntanya
    ( Abuelo )

    ResponElimina
  3. Abuelo,nosaltres després de 6 hores de muntanya pujant-baixant Matagalls i no se quants pujant-baixant més,"por esos mundos de dios" ens ho hem passat pipa,i un molt bon entreno per la traiwalker.
    Tinc que reconeixer que a lo millor ens has portat per un paratges acollonants,ho sento,estava més concentrat en mirar i trepitjar adequadament els corriols, per no fotre'm el turmell enlaire.
    L'esmorzar "punto i aparte",el xupito final abans d'arrancar per fer els ultims 8 kilometres ,de traca i mocador.
    Però em quedo amb el rampell de riure que l'hi ha donat al Xavi Roca,despres de l'esmorzar que ens ha contagiat a tothom.
    Xavi, pots aclarar les causes dels teus riures.
    Per cert ,com baixa l'Eric!!! sembla un autentic muntanyenc

    ResponElimina
  4. Impressionant entrenament el d’ahir, amb el company Toni de Arriba.
    Sort que el dia abans havia fet una cursa i “representa” que estava fet caldo. En cas contrari no se que hauria estat de mi.
    A més, si una cosa s’ha d’evitar sempre a l’hora d’entrenar amb un crack de la muntanya, és parlar de ritmes i sèries. Llavors la muntanya se li converteix en una interminable pista d’atletisme, posant-se a 3:30 per corriols “de cabra”, sent missió impossible seguir-lo.
    Jo vaig cometre l’error de comentar-li un cop arribats a Matagalls que podíem “estirar cames” baixant cap El Brull (per recuperar temps) i millor que m’hagués quedat callat.
    La baixada va ser mortal i sempre per el camí més “guarro”.
    El proper cop juro que no obriré la boca.
    El que porto pitjor d’aquests entrenaments de muntanya és l’avituallament.
    És molt important evitar deshidratar-se per estar al 100% i l’excés “d’aigua” em provoca un efecte secundari que no puc controlar: riure.
    Si algú para per El Castell del Brull, que demani unes “aigües” i provi les sensacions que li provoca.
    Fins aviat,

    ResponElimina
  5. Us recordem que encara sou a temps de fer els vostres donatius per a que el nostre equip a4elkm pugui disputar aquesta prova.

    Qualsevol ajuda serà positiva; és per una bona causa !!!!

    ResponElimina
  6. Haig de reconèixer que em sap greu que a hores d'ara només haguem rebut un donatiu anònim de 10 €.

    No és una cursa qualsevol; es tracta de col.laborar per eradicar la pobresa al món.

    M'agradaria poder estar tan orgullós de tots els membres del club com el que estic dels nostres 4 companys de club que s'han ofert a participar en aquesta prova tan dura. No tothom estem capacitats per participar, però sí que tots tenim la capacitat de col.laborar.

    ResponElimina
  7. Xavi, tu vols dir " l'aigua amb gas " no? el problema es que encara no estàs acostumat, segurament que en el proper entreno t'anirà mes be, com us vaig comentar, el proper podria ser anar des de Collformic fins a Matagalls, baixar a Viladrau i pujar fins a Sant Segimont, 22 kms. molt xulos, amb un paisatge impresionant, aixó si corriols màquissims, però també tindreu uns 3kms. d'asfalt, je je je, aqui em podreu fotre canya, amb parada per esmorzar a Viladrau, i axis pujar contents cap a sant Segimon.
    Salut i Muntanya campions

    ResponElimina
  8. Aquest home es incansable!!!

    ResponElimina
  9. ¿El proximo entreno cuando será? estoy tentado de apuntarme a los 15km de fondo de Canovelles del lunes de Pascua, que hay un poco de sube-baja, y al final butifarra :9

    ResponElimina
  10. Gràcies Carmen per la teva aportació.
    Ja queda poc pel dia de la cursa i encara fan falta més aportacions per aconseguir el repte de 1500€. Estem segur que entre tots ho podem aconseguir !!!!

    ResponElimina
  11. Ja sóm a casa !!!!

    Només hi ha una paraula el que hem viscut aquestes darreres 24 hores; DURÍSSSSSSSSSSSIM.

    El mal temps i la mala senyalització ha fet que pràcticament avui fos impossible poder arribar a Monistrol.

    En Miquel anava com una moto en segona posició i relativament aprop dels primers, però s'han perdut i després de fer + de 110 kms han plegat. El mateix ha fet en Ferran ,en César i l'Eric. El Xavi i el Toni han pogut trobar el camí correcte i han arribat aquest matí a les 6:15 després de 21 hores en segona posició.

    Hem força fotos i vídeo que el penjarem quan puguem. Una experiència que crec que tardarem d'oblidar.

    Moltes gràcies a tots els amics que ens han recolzat i s'han interessat per telèfon.

    ResponElimina

Escriu el comentari o resposta que creguis oportú. Si us plau, pel bon funcionament del bloc, recorda d'escriure al fil que correspongui o utilitza la bústia de suggeriments o "off topic" en cas contrari.